Italiaanse veggiequiche
Italiaanse veggiequiche

Italiaanse veggiequiche

1 u. 10 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 630 kcal
Vet 46.4 g
Koolhydraat 27.8 g
Eiwit 24.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de venkelknol in blokjes van 1 cm. Bewaar het groen voor het garnituur.

  4. Snij de tapastomaten in 2.

  5. Snij de gedroogde tomaten in reepjes.

  6. Klop de eieren los met een vork en meng er de lichte room onder. Roer er de reepjes gedroogde tomaat en de geraspte mozzarella onder. Kruid met peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Smelt de boter in een pan en bak de venkelblokjes 8 min. Kruid met de Italiaanse mix, peper en zout.

  9. Verwarm ondertussen de oven 10 min. voor op 180 °C.

  10. Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 28 à 30 cm ). Prik er een paar keer in met een vork. Verdeel er de venkelblokjes en de diepgevroren wokreepjes over.

  11. Giet het eiermengsel over de venkel en de wokreepjes.

  12. Verdeel de halve tapastomaten over de quiche, met het snijvlak naar boven.

  13. Zet de quiche ± 45 min. in de voorverwarmde oven. Als de quiche te snel bruin wordt, kan u hem bedekken met een los vel aluminiumfolie. Hij is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.

  14. Afwerking:
  15. Snij de quiche in punten en serveer lauw of warm met een slaatje. Versier met wat venkelgroen.

Tip

Nog tapastomaten over? Doe de tapastomaten in een ovenschotel, besprenkel ze met wat olijfolie en kruid met Italiaanse kruidenmix. Zet 10 à 15 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Serveer met een stokbroodje met kruiden kaas of een stuk gegrild vlees. Of garneer er een rucolaslaatje of pasta mee.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de venkelknol in blokjes van 1 cm. Bewaar het groen voor het garnituur.

  4. Snij de tapastomaten in 2.

  5. Snij de gedroogde tomaten in reepjes.

  6. Klop de eieren los met een vork en meng er de lichte room onder. Roer er de reepjes gedroogde tomaat en de geraspte mozzarella onder. Kruid met peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Smelt de boter in een pan en bak de venkelblokjes 8 min. Kruid met de Italiaanse mix, peper en zout.

  9. Verwarm ondertussen de oven 10 min. voor op 180 °C.

  10. Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 28 à 30 cm ). Prik er een paar keer in met een vork. Verdeel er de venkelblokjes en de diepgevroren wokreepjes over.

  11. Giet het eiermengsel over de venkel en de wokreepjes.

  12. Verdeel de halve tapastomaten over de quiche, met het snijvlak naar boven.

  13. Zet de quiche ± 45 min. in de voorverwarmde oven. Als de quiche te snel bruin wordt, kan u hem bedekken met een los vel aluminiumfolie. Hij is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.

  14. Afwerking:
  15. Snij de quiche in punten en serveer lauw of warm met een slaatje. Versier met wat venkelgroen.

Tip

Nog tapastomaten over? Doe de tapastomaten in een ovenschotel, besprenkel ze met wat olijfolie en kruid met Italiaanse kruidenmix. Zet 10 à 15 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Serveer met een stokbroodje met kruiden kaas of een stuk gegrild vlees. Of garneer er een rucolaslaatje of pasta mee.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 630 kcal
Vet 46.4 g
Koolhydraat 27.8 g
Eiwit 24.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Chianti D.O.C.G. | L'Antico di Burchino | Toscana | Italië Negroamaro Rosato | I.G.T. Salento | Piana del Sole | Puglia | Italië

Bekijk het recept digitaal