Italiaanse vissoep met kabeljauw en mosselen
Italiaanse vissoep met kabeljauw en mosselen

Italiaanse vissoep met kabeljauw en mosselen

1 u.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 355 kcal
Vet 7.8 g
Koolhydraat 35.2 g
Eiwit 30.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Ontpit de tomaten en snij in blokjes van 2 cm.

  4. Snij de ongeschilde courgette in blokjes van 1 cm.

  5. Verdeel de broccoli in kleine roosjes.

  6. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  7. Snij de selderstengels fijn.

  8. Spoel de mosselen goed onder koud water en verwijder de baard.

  9. Snij de (oppervlakkig ontdooide) kabeljauwfilets in stukken.

  10. Bereiding:
  11. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de ui, het knoflook en de selder glazig.

  12. Voeg de mosselen toe en overgiet met het glas witte wijn. Zet het deksel op de kookpot en laat 6 à 8 min. op een hoog vuur koken tot de mosselen gaar zijn.

  13. Breng ondertussen in een andere kookpot de groentebouillon aan de kook. Voeg de courgette- en tomatenblokjes, de broccoliroosjes, de penne en het saffraanpoeder toe. Laat 7 min. garen.

  14. Haal de mosselen uit de schelp.

  15. Voeg de stukjes kabeljauw toe aan de groentebouillon en laat nog 5 min. garen.

  16. Scheur ondertussen de blaadjes basilicum.

  17. Voeg op het einde de mosselen toe. Kruid naar smaak met zwarte peper en zout en werk af met het verse basilicum.

  18. Afwerking:
  19. Serveer in soepkommetjes en geef er een knapperig stukje stokbrood bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Ontpit de tomaten en snij in blokjes van 2 cm.

  4. Snij de ongeschilde courgette in blokjes van 1 cm.

  5. Verdeel de broccoli in kleine roosjes.

  6. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  7. Snij de selderstengels fijn.

  8. Spoel de mosselen goed onder koud water en verwijder de baard.

  9. Snij de (oppervlakkig ontdooide) kabeljauwfilets in stukken.

  10. Bereiding:
  11. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de ui, het knoflook en de selder glazig.

  12. Voeg de mosselen toe en overgiet met het glas witte wijn. Zet het deksel op de kookpot en laat 6 à 8 min. op een hoog vuur koken tot de mosselen gaar zijn.

  13. Breng ondertussen in een andere kookpot de groentebouillon aan de kook. Voeg de courgette- en tomatenblokjes, de broccoliroosjes, de penne en het saffraanpoeder toe. Laat 7 min. garen.

  14. Haal de mosselen uit de schelp.

  15. Voeg de stukjes kabeljauw toe aan de groentebouillon en laat nog 5 min. garen.

  16. Scheur ondertussen de blaadjes basilicum.

  17. Voeg op het einde de mosselen toe. Kruid naar smaak met zwarte peper en zout en werk af met het verse basilicum.

  18. Afwerking:
  19. Serveer in soepkommetjes en geef er een knapperig stukje stokbrood bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 355 kcal
Vet 7.8 g
Koolhydraat 35.2 g
Eiwit 30.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Wijn Inycon Fiano-Chardonnay - I.G.T. Bianco di Sicilia - Italië

Bekijk het recept digitaal