Jonge duifjes in groentestoofpotje
Jonge duifjes in groentestoofpotje

Jonge duifjes in groentestoofpotje

1 u. 5 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 731 kcal
Vet 53 g
Koolhydraat 10.6 g
Eiwit 36.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voorbereiding (15 min.)

  3. Snij de wortelen, raapjes en knolselder in stukjes van 1,5 cm.

  4. Snij de grootste champignons in 2.

  5. Snij de sjalotten in 2 of 4.

  6. Meng 1 eetl. zachte boter met 1 eetl. bloem, zo krijgt u `beurre manié'.

  7. Bereiding:
  8. Smelt 1 eetl. boter in een brede, hoge kookpot en roerbak de sjalotten, de stukjes wortel, raap en knolselder 3 min. Laat de groenten niet kleuren. Haal uit de pan.

  9. Smelt 1 eetl. boter in dezelfde kookpot en kleur de duifjes goudbruin. Kruid met peper en zout.

  10. Voeg de rode wijn, de wijnazijn, de jeneverbessen en het verkruimelde bouillonblokje toe. Dek af en laat 10 à 15 min. sudderen.

  11. Voeg de gestoofde groentjes en de champignons toe. Breng aan de kook en laat nog 20 min. verder sudderen.

  12. Haal de duifjes uit de kookpot en hou warm.

  13. Bind de saus door er beetje bij beetje de beurre manié onder te roeren. Laat even doorkoken.

  14. Afwerking:
  15. Schik op elk bord een duifje en verdeel er het groentestoofpotje met wat saus naast. Geef er de rest van de saus apart bij. Dien op met krieltjes of verse pasta.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voorbereiding (15 min.)

  3. Snij de wortelen, raapjes en knolselder in stukjes van 1,5 cm.

  4. Snij de grootste champignons in 2.

  5. Snij de sjalotten in 2 of 4.

  6. Meng 1 eetl. zachte boter met 1 eetl. bloem, zo krijgt u `beurre manié'.

  7. Bereiding:
  8. Smelt 1 eetl. boter in een brede, hoge kookpot en roerbak de sjalotten, de stukjes wortel, raap en knolselder 3 min. Laat de groenten niet kleuren. Haal uit de pan.

  9. Smelt 1 eetl. boter in dezelfde kookpot en kleur de duifjes goudbruin. Kruid met peper en zout.

  10. Voeg de rode wijn, de wijnazijn, de jeneverbessen en het verkruimelde bouillonblokje toe. Dek af en laat 10 à 15 min. sudderen.

  11. Voeg de gestoofde groentjes en de champignons toe. Breng aan de kook en laat nog 20 min. verder sudderen.

  12. Haal de duifjes uit de kookpot en hou warm.

  13. Bind de saus door er beetje bij beetje de beurre manié onder te roeren. Laat even doorkoken.

  14. Afwerking:
  15. Schik op elk bord een duifje en verdeel er het groentestoofpotje met wat saus naast. Geef er de rest van de saus apart bij. Dien op met krieltjes of verse pasta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 731 kcal
Vet 53 g
Koolhydraat 10.6 g
Eiwit 36.4 g

Bekijk het recept digitaal