Kaasballetjes `pizzaïola'
Kaasballetjes `pizzaïola'

Kaasballetjes `pizzaïola'

1 u.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 522 kcal
Vet 37.9 g
Koolhydraat 26.4 g
Eiwit 18.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Smelt de boter in een kookpan, zonder te kleuren.

  3. Roer er de bloem onder en laat even bakken. Meng er de tomatenpuree onder.

  4. Leng al roerend aan met de melk tot een heel dikke saus.

  5. Meng er de eidooier onder (hou het eiwit apart) en haal de pan van het vuur. Laat er de 2 soorten kaas in smelten. Kruid met een weinig cayennepeper, paprikapoeder, 1,5 eetl. oregano, 1 koffiel. basilicum, nootmuskaat, peper en zout. Snij de Italiaanse ham heel fijn en meng ze door de saus. Laat bijna volledig afkoelen.

  6. Rol balletjes van het mengsel. Maak voor het voorgerecht balletjes van ± 3 cm diameter; als aperitiefhapje is 2 cm voldoende.

  7. Klop het eiwit los met een vork. Doe het paneermeel in een andere kom.

  8. Rol de balletjes eerst door het eiwit, schud ze goed af en haal ze daarna door het paneermeel. Zet koel weg. Zorg er wel voor dat de balletjes droog blijven, anders barsten ze: dek dus niet af met folie, maar bijvoorbeeld met keukenpapier.

  9. Laat de balletjes 2 tot 3 min. bakken in de frituurpan op 180 °C, tot ze mooi goudbruin zijn.

  10. Afwerking:
  11. Leg op elk bord 3 kaasballetjes en garneer met wat sla.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Smelt de boter in een kookpan, zonder te kleuren.

  3. Roer er de bloem onder en laat even bakken. Meng er de tomatenpuree onder.

  4. Leng al roerend aan met de melk tot een heel dikke saus.

  5. Meng er de eidooier onder (hou het eiwit apart) en haal de pan van het vuur. Laat er de 2 soorten kaas in smelten. Kruid met een weinig cayennepeper, paprikapoeder, 1,5 eetl. oregano, 1 koffiel. basilicum, nootmuskaat, peper en zout. Snij de Italiaanse ham heel fijn en meng ze door de saus. Laat bijna volledig afkoelen.

  6. Rol balletjes van het mengsel. Maak voor het voorgerecht balletjes van ± 3 cm diameter; als aperitiefhapje is 2 cm voldoende.

  7. Klop het eiwit los met een vork. Doe het paneermeel in een andere kom.

  8. Rol de balletjes eerst door het eiwit, schud ze goed af en haal ze daarna door het paneermeel. Zet koel weg. Zorg er wel voor dat de balletjes droog blijven, anders barsten ze: dek dus niet af met folie, maar bijvoorbeeld met keukenpapier.

  9. Laat de balletjes 2 tot 3 min. bakken in de frituurpan op 180 °C, tot ze mooi goudbruin zijn.

  10. Afwerking:
  11. Leg op elk bord 3 kaasballetjes en garneer met wat sla.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 522 kcal
Vet 37.9 g
Koolhydraat 26.4 g
Eiwit 18.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Manoir du Fort A.C. Sancerre Wijn Orvieto Classico D.O.C. Villa Sopita Italie

Bekijk het recept digitaal