Kaasburger met couscous, spinazie en wortel
Kaasburger met couscous, spinazie en wortel

Kaasburger met couscous, spinazie en wortel

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 775 kcal
Energie 3243 kj
Vet 35.3 g
Verzadigd vet 12.5 g
Koolhydraat 69.2 g
Suiker 7.5 g
Vezel 3.8 g
Eiwit 42.9 g
Zout 4.2 g
natrium 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Schil de wortelen en snij in fijne schijfjes. Snipper de ui fijn.

  3. Breng intussen het water aan de kook en los er het bouillonblokje in op. Giet de bouillon over de couscous, dek af en laat ± 8 min. zwellen.

  4. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en bak de ui glazig. Voeg de wortelen toe, blus met wat water en laat 10 min. sudderen.

  5. Roer er de laatste 3 min. de spinazie onder en laat slinken. Meng de groenten onder de couscous en kruid met peper en zout.

  6. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de kaasburgers ± 5 min. aan elke kant.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Schil de wortelen en snij in fijne schijfjes. Snipper de ui fijn.

  3. Breng intussen het water aan de kook en los er het bouillonblokje in op. Giet de bouillon over de couscous, dek af en laat ± 8 min. zwellen.

  4. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en bak de ui glazig. Voeg de wortelen toe, blus met wat water en laat 10 min. sudderen.

  5. Roer er de laatste 3 min. de spinazie onder en laat slinken. Meng de groenten onder de couscous en kruid met peper en zout.

  6. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de kaasburgers ± 5 min. aan elke kant.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 775 kcal
Energie 3243 kj
Vet 35.3 g
Verzadigd vet 12.5 g
Koolhydraat 69.2 g
Suiker 7.5 g
Vezel 3.8 g
Eiwit 42.9 g
Zout 4.2 g
natrium 1.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn L'Artiste Pinot Noir Vin de France Bier La Cambre Blond blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal