- Bewaar

- Bewaar
Kaasflensjes met witloof en hazelnoot
Onze drankensuggesties
Bier Tripel Karmeliet Sterk blond bier Wijn Calmel & Joseph 'Amstramgram' Viognier I.G.P. Pays d'Oc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
50 min. + 10 min. in de oven
Snij de prei in de lengte in 2 en dan in halvemaantjes van 1 cm. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in stukken van 1 cm.
-
Doe de pannenkoekenmix in een mengkom. Maak in het midden een kuiltje en breek er de eieren in. Giet er beetje bij beetje 9 dl melk bij en mix tot een glad beslag.
-
Smelt 1 kl boter in een pan met antiaanbaklaag en schep er een kleine pollepel van het pannenkoekenbeslag in. Bak aan beide kanten goudbruin. Maak zo 8 flensjes.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de prei en het witloof 4 à 5 min. Doe er de spinazie bij en laat slinken. Kruid met peper en zout en laat nog even garen op een zacht vuur.
-
Smelt intussen 30 g boter in een steelpannetje en roer er de bloem onder met een klopper. Laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend 3 dl koude melk toe en laat pruttelen tot een gebonden saus. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de hazelnoten grof.
-
Roer de bechamelsaus onder de groenten. Meng er 3/4 van de geraspte kaas onder en verdeel over de flensjes. Rol op of vouw dicht.
-
Leg de gevulde flensjes op een bakplaat met bakpapier en bestrooi met de rest van de kaas, de hazelnoten en de pompoenpitten. Zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven.
Onze drankensuggesties
Bier Tripel Karmeliet Sterk blond bier Wijn Calmel & Joseph 'Amstramgram' Viognier I.G.P. Pays d'Oc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
50 min. + 10 min. in de oven
Snij de prei in de lengte in 2 en dan in halvemaantjes van 1 cm. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in stukken van 1 cm.
-
Doe de pannenkoekenmix in een mengkom. Maak in het midden een kuiltje en breek er de eieren in. Giet er beetje bij beetje 9 dl melk bij en mix tot een glad beslag.
-
Smelt 1 kl boter in een pan met antiaanbaklaag en schep er een kleine pollepel van het pannenkoekenbeslag in. Bak aan beide kanten goudbruin. Maak zo 8 flensjes.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de prei en het witloof 4 à 5 min. Doe er de spinazie bij en laat slinken. Kruid met peper en zout en laat nog even garen op een zacht vuur.
-
Smelt intussen 30 g boter in een steelpannetje en roer er de bloem onder met een klopper. Laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend 3 dl koude melk toe en laat pruttelen tot een gebonden saus. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de hazelnoten grof.
-
Roer de bechamelsaus onder de groenten. Meng er 3/4 van de geraspte kaas onder en verdeel over de flensjes. Rol op of vouw dicht.
-
Leg de gevulde flensjes op een bakplaat met bakpapier en bestrooi met de rest van de kaas, de hazelnoten en de pompoenpitten. Zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tripel Karmeliet Sterk blond bier Wijn Calmel & Joseph 'Amstramgram' Viognier I.G.P. Pays d'Oc