Kaaspralines
Kaaspralines

Kaaspralines

15 min.
Aperitiefhapje
18 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 83 kcal
Vet 7.5 g
Koolhydraat 0.6 g
Eiwit 3.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Laat het gelatineblaadje even weken in koud water. Verwarm 1/2 dl kippenbouillon en voeg het uitgeknepen gelatineblaadje toe. Haal van het vuur, meng met de mascarpone en zet 5 min. in de koelkast.

  4. Snij de Oud-Brugge-kaas in dobbelsteentjes van ± 2 cm en prik in elk blokje een tandenstoker. Haal de kaasblokjes 2 x door het mascarponebeslag. Laat telkens 5 min. in de koelkast opstijven.

  5. Versier de kaaspralines afwisselend met walnoten, gepelde pistachenootjes en rozijntjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Laat het gelatineblaadje even weken in koud water. Verwarm 1/2 dl kippenbouillon en voeg het uitgeknepen gelatineblaadje toe. Haal van het vuur, meng met de mascarpone en zet 5 min. in de koelkast.

  4. Snij de Oud-Brugge-kaas in dobbelsteentjes van ± 2 cm en prik in elk blokje een tandenstoker. Haal de kaasblokjes 2 x door het mascarponebeslag. Laat telkens 5 min. in de koelkast opstijven.

  5. Versier de kaaspralines afwisselend met walnoten, gepelde pistachenootjes en rozijntjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 83 kcal
Vet 7.5 g
Koolhydraat 0.6 g
Eiwit 3.4 g

Bekijk het recept digitaal