Kaastaart met mandarijntjes
Kaastaart met mandarijntjes

Kaastaart met mandarijntjes

Tussendoortje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 397 kcal
Vet 29.1 g
Koolhydraat 27.8 g
Eiwit 7.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat je hulpkok (mama, papa …) de boter smelten in een kookpot.

  3. Doe ondertussen de gelatineblaadjes in een kom met koud water, zodat ze wat slapper worden.

  4. Doe het amandelbrood en de speculaaskoekjes in een plastic zak. Verkruimel ze door er met een deegrol of glazen fles over te rollen. Doe de kruimels bij de gesmolten boter en meng goed. Verdeel het koekjesdeeg over de bodem van een springvorm en druk goed aan. Zet de springvorm 1 uur in de koelkast.

  5. Doe de plattekaas in een mengkom en voeg de mascarpone, het vanillearoma en de bloemsuiker toe. Meng goed.

  6. Laat je hulpkok de room verwarmen in een steelpannetje op een zacht vuur. Knijp ondertussen het water met je handen uit de gelatineblaadjes. Laat de uitgeknepen gelatineblaadjes smelten in de room. Doe de room bij de kaasmengeling en voeg het citroensap toe. Meng goed.

  7. Verdeel de kaasmengeling over de koekjesbodem en zet 2 uur in de koelkast, zodat de taart kan opstijven.

  8. Versier de taart met uitgelekte partjes mandarijn.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat je hulpkok (mama, papa …) de boter smelten in een kookpot.

  3. Doe ondertussen de gelatineblaadjes in een kom met koud water, zodat ze wat slapper worden.

  4. Doe het amandelbrood en de speculaaskoekjes in een plastic zak. Verkruimel ze door er met een deegrol of glazen fles over te rollen. Doe de kruimels bij de gesmolten boter en meng goed. Verdeel het koekjesdeeg over de bodem van een springvorm en druk goed aan. Zet de springvorm 1 uur in de koelkast.

  5. Doe de plattekaas in een mengkom en voeg de mascarpone, het vanillearoma en de bloemsuiker toe. Meng goed.

  6. Laat je hulpkok de room verwarmen in een steelpannetje op een zacht vuur. Knijp ondertussen het water met je handen uit de gelatineblaadjes. Laat de uitgeknepen gelatineblaadjes smelten in de room. Doe de room bij de kaasmengeling en voeg het citroensap toe. Meng goed.

  7. Verdeel de kaasmengeling over de koekjesbodem en zet 2 uur in de koelkast, zodat de taart kan opstijven.

  8. Versier de taart met uitgelekte partjes mandarijn.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 397 kcal
Vet 29.1 g
Koolhydraat 27.8 g
Eiwit 7.1 g

Bekijk het recept digitaal