- Bewaar
- Bewaar
Kabeljauw in biersausje met spinaziepasta
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Abdijbier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Luberon
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 5 min. + 1 u. marineren)
-
Laat de kabeljauwhaasjes oppervlakkig ontdooien.
-
Snipper de ui en de selderstengels fijn.
-
Leg de vis in een ovenschaal en giet er het Postel-bier over. Voeg de fijngesnipperde ui en selder en het laurierblaadje toe en kruid met de tijm. Laat 1 u. marineren in de koelkast.
-
Snipper het bieslook en de knoflookteentjes fijn.
-
Snij de champignons middendoor.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Zet de ovenschaal ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de mafaldine gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof het fijngesnipperde knoflook 3 min. Voeg de diepgevroren bladspinazie toe en laat nog 2 min. stoven. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Mix fijn samen met het kookvocht en meng onder de mafaldine. Hou warm.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. boter in dezelfde kookpot en stoof de champignons 3 à 5 min. op een hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en roer er het fijngesnipperde bieslook onder.
-
Haal de kabeljauwhaasjes uit de ovenschaal en hou warm onder aluminiumfolie. Giet de marinade in een steelpannetje en laat tot de helft inkoken. Meng er de zure room en de melk onder en breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de kabeljauwhaasjes over de borden en lepel er de biersaus over. Serveer met de spinaziepasta en de gestoofde champignons.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Abdijbier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Luberon
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 5 min. + 1 u. marineren)
-
Laat de kabeljauwhaasjes oppervlakkig ontdooien.
-
Snipper de ui en de selderstengels fijn.
-
Leg de vis in een ovenschaal en giet er het Postel-bier over. Voeg de fijngesnipperde ui en selder en het laurierblaadje toe en kruid met de tijm. Laat 1 u. marineren in de koelkast.
-
Snipper het bieslook en de knoflookteentjes fijn.
-
Snij de champignons middendoor.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Zet de ovenschaal ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de mafaldine gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof het fijngesnipperde knoflook 3 min. Voeg de diepgevroren bladspinazie toe en laat nog 2 min. stoven. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Mix fijn samen met het kookvocht en meng onder de mafaldine. Hou warm.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. boter in dezelfde kookpot en stoof de champignons 3 à 5 min. op een hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en roer er het fijngesnipperde bieslook onder.
-
Haal de kabeljauwhaasjes uit de ovenschaal en hou warm onder aluminiumfolie. Giet de marinade in een steelpannetje en laat tot de helft inkoken. Meng er de zure room en de melk onder en breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de kabeljauwhaasjes over de borden en lepel er de biersaus over. Serveer met de spinaziepasta en de gestoofde champignons.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Abdijbier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Luberon