Kabeljauw in de oven met pittig witloofslaatje
Kabeljauw in de oven met pittig witloofslaatje

Kabeljauw in de oven met pittig witloofslaatje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 545 kcal
Vet 34.9 g
Koolhydraat 29.8 g
Eiwit 27.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de krielaardappelen en snij in 2.

  3. Halveer de halfgedroogde tomaten en hak de augurken grof.

  4. Verwijder de harde kern van het witloof en snij heel fijn.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Bereiding:
  7. Verdeel de krielaardappelen over een ovenschaal en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout, en zet 40 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Bestrijk ondertussen een andere ovenschaal met 1 eetl. olijfolie en leg er de kabeljauwhaasjes in. Kruid met zwarte peper en zout. Leg er de halve tomaten op. Zet de laatste 25 min. mee in de oven.

  9. Maak ondertussen de dressing. Meng de mosterd, de mayonaise, de rodewijnazijn en 3 eetl. olijfolie.

  10. Meng het witloof met de rucola en de grofgehakte augurken, en giet er de dressing over.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de kabeljauwhaasjes met de geroosterde krielaardappelen en het witloofslaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de krielaardappelen en snij in 2.

  3. Halveer de halfgedroogde tomaten en hak de augurken grof.

  4. Verwijder de harde kern van het witloof en snij heel fijn.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Bereiding:
  7. Verdeel de krielaardappelen over een ovenschaal en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout, en zet 40 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Bestrijk ondertussen een andere ovenschaal met 1 eetl. olijfolie en leg er de kabeljauwhaasjes in. Kruid met zwarte peper en zout. Leg er de halve tomaten op. Zet de laatste 25 min. mee in de oven.

  9. Maak ondertussen de dressing. Meng de mosterd, de mayonaise, de rodewijnazijn en 3 eetl. olijfolie.

  10. Meng het witloof met de rucola en de grofgehakte augurken, en giet er de dressing over.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de kabeljauwhaasjes met de geroosterde krielaardappelen en het witloofslaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 545 kcal
Vet 34.9 g
Koolhydraat 29.8 g
Eiwit 27.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ciney Blond Abdijbier

Bekijk het recept digitaal