Kabeljauw in dillesaus met quinoa en herfstpaddenstoelen
Kabeljauw in dillesaus met quinoa en herfstpaddenstoelen

Kabeljauw in dillesaus met quinoa en herfstpaddenstoelen

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 469 kcal
Vet 14.5 g
Verzadigd vet 3.9 g
Koolhydraat 43.9 g
Suiker 8 g
Vezel 4.4 g
Eiwit 38.7 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de pastinaak en snij in blokjes van 1 cm.

  2. Spoel de quinoa onder koud water in een fijne zeef. Kook 15 min. gaar in 6 dl lichtgezouten water. Voeg na 5 min. de pastinaakblokjes toe. Giet af.

  3. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes. Hak de dille fijn.

  4. Scheur de grotere herfstpaddenstoelen in stukken en snij de kastanjechampignons in 4 of 6.

  5. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  6. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de lente-uitjes 1 min. Voeg de herfstpaddenstoelen en de kastanjechampignons toe en bak 3 à 5 min. op een hoog vuur. Kruid met de tijm, peper en zout. Roer onder de quinoa.

  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kabeljauwhaasjes 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  8. Smelt de laatste min. de boter in de braadpan van de vis en roer er de dille onder. Besprenkel met de balsamicoazijn.

  9. Verdeel de kabeljauwhaasjes over de borden en lepel er de dillesaus over. Serveer met de quinoa met champignons.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de pastinaak en snij in blokjes van 1 cm.

  2. Spoel de quinoa onder koud water in een fijne zeef. Kook 15 min. gaar in 6 dl lichtgezouten water. Voeg na 5 min. de pastinaakblokjes toe. Giet af.

  3. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes. Hak de dille fijn.

  4. Scheur de grotere herfstpaddenstoelen in stukken en snij de kastanjechampignons in 4 of 6.

  5. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  6. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de lente-uitjes 1 min. Voeg de herfstpaddenstoelen en de kastanjechampignons toe en bak 3 à 5 min. op een hoog vuur. Kruid met de tijm, peper en zout. Roer onder de quinoa.

  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kabeljauwhaasjes 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  8. Smelt de laatste min. de boter in de braadpan van de vis en roer er de dille onder. Besprenkel met de balsamicoazijn.

  9. Verdeel de kabeljauwhaasjes over de borden en lepel er de dillesaus over. Serveer met de quinoa met champignons.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 469 kcal
Vet 14.5 g
Verzadigd vet 3.9 g
Koolhydraat 43.9 g
Suiker 8 g
Vezel 4.4 g
Eiwit 38.7 g
Zout 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Sangre de Toro Verdejo D.O. Rueda - Spanje

Bekijk het recept digitaal