Kabeljauw in verrassingspakje
Kabeljauw in verrassingspakje

Kabeljauw in verrassingspakje

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 190 kcal
Vet 3.3 g
Koolhydraat 11.2 g
Eiwit 28.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kabeljauwhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Snij de champignons, de ongeschilde appel en de tomaten in schijfjes.

  4. Snij de ui in fijne ringen.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Neem 4 grote vellen aluminiumfolie van ± 30 bij 30 cm.

  9. Bestrooi elk vel met 1 eetl. paneermeel en leg er een stuk kabeljauw op (het paneermeel zal het bakvocht opslorpen).

  10. Bestrijk de bovenkant van elk stuk vis met 1/2 koffiel. mosterd. Kruid met peper en zout.

  11. Verdeel de uiringen en de schijfjes appel, champignon en tomaat over de vis. Kruid met de tijm, peper en zout.

  12. Giet 1 eetl. room over elk pakje en bestrooi met de fijngesnipperde peterselie.

  13. Vouw de pakjes goed dicht. Zet 40 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Afwerking:
  15. Dien op met aardappelpuree of tagliatelle.

Tip

Bij mooi weer kan u dit gerecht op de barbecue klaarmaken. Laat de vis dan wel volledig ontdooien en bak hem ± 30 min. op een hete barbecue. Gebruik ook 2 vellen aluminiumfolie per pakje. Verwijder na het grillen het buitenste, zwartgeblakerde vel. Het binnenste vel is nog proper.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kabeljauwhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Snij de champignons, de ongeschilde appel en de tomaten in schijfjes.

  4. Snij de ui in fijne ringen.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Neem 4 grote vellen aluminiumfolie van ± 30 bij 30 cm.

  9. Bestrooi elk vel met 1 eetl. paneermeel en leg er een stuk kabeljauw op (het paneermeel zal het bakvocht opslorpen).

  10. Bestrijk de bovenkant van elk stuk vis met 1/2 koffiel. mosterd. Kruid met peper en zout.

  11. Verdeel de uiringen en de schijfjes appel, champignon en tomaat over de vis. Kruid met de tijm, peper en zout.

  12. Giet 1 eetl. room over elk pakje en bestrooi met de fijngesnipperde peterselie.

  13. Vouw de pakjes goed dicht. Zet 40 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Afwerking:
  15. Dien op met aardappelpuree of tagliatelle.

Tip

Bij mooi weer kan u dit gerecht op de barbecue klaarmaken. Laat de vis dan wel volledig ontdooien en bak hem ± 30 min. op een hete barbecue. Gebruik ook 2 vellen aluminiumfolie per pakje. Verwijder na het grillen het buitenste, zwartgeblakerde vel. Het binnenste vel is nog proper.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 190 kcal
Vet 3.3 g
Koolhydraat 11.2 g
Eiwit 28.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot Blanc `Réserve Particulière' - A.O.P. Alsace - Wolfberger Viña Sol - Torres - D.O. Catalunya - Spanje

Bekijk het recept digitaal