Kabeljauw met appel en kerrie
Kabeljauw met appel en kerrie

Kabeljauw met appel en kerrie

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 418 kcal
Vet 24.7 g
Koolhydraat 10.6 g
Eiwit 37.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder het klokhuis van de appelen met een appelboor en snij in 4 dikke gelijke schijven van ± 1,5 cm.

  3. Snij de uien in ringen.

  4. Snij de kabeljauwhaasjes in 4 gelijke stukken.

  5. Hak de dille grof.

  6. Snij de limoen in 4 gelijke schijven.

  7. Bereiding:
  8. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de uiringen 3 min. op een zacht vuur. Overgiet met de Alpro Cuisine, bestrooi met het kerriepoeder en laat nog 2 min. koken.

  9. Verdeel de schijven appel op de bodem van een ovenschotel en plaats er de stukken kabeljauw op. Kruid naar smaak met peper en zout.

  10. Doe de uiringen samen met de kerrieroom over de kabeljauwhaasjes. Verdeel de geraspte emmentaler over de stukken vis.

  11. Zet de ovenschotel 20 à 30 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  12. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de spinazie tot die half geslonken is. Kruid met peper en zout en roer er de grof gehakte dille onder.

  13. Afwerking:
  14. Serveer de spinazie met een portie gegratineerde vis met appel en garneer met een schijfje limoen. Geef er aardappelpuree bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder het klokhuis van de appelen met een appelboor en snij in 4 dikke gelijke schijven van ± 1,5 cm.

  3. Snij de uien in ringen.

  4. Snij de kabeljauwhaasjes in 4 gelijke stukken.

  5. Hak de dille grof.

  6. Snij de limoen in 4 gelijke schijven.

  7. Bereiding:
  8. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de uiringen 3 min. op een zacht vuur. Overgiet met de Alpro Cuisine, bestrooi met het kerriepoeder en laat nog 2 min. koken.

  9. Verdeel de schijven appel op de bodem van een ovenschotel en plaats er de stukken kabeljauw op. Kruid naar smaak met peper en zout.

  10. Doe de uiringen samen met de kerrieroom over de kabeljauwhaasjes. Verdeel de geraspte emmentaler over de stukken vis.

  11. Zet de ovenschotel 20 à 30 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  12. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de spinazie tot die half geslonken is. Kruid met peper en zout en roer er de grof gehakte dille onder.

  13. Afwerking:
  14. Serveer de spinazie met een portie gegratineerde vis met appel en garneer met een schijfje limoen. Geef er aardappelpuree bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 418 kcal
Vet 24.7 g
Koolhydraat 10.6 g
Eiwit 37.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Inycon Chardonnay - Grecanico I.G.T. Bianco di Sicilia Italië

Bekijk het recept digitaal