Kabeljauw met groenekruidencoulis
Kabeljauw met groenekruidencoulis

Kabeljauw met groenekruidencoulis

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 350 kcal
Vet 20.9 g
Koolhydraat 9.6 g
Eiwit 24.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de courgettes en de citroen in schijven van ± 1/2 cm.

  3. Snij de verse kruiden grof.

  4. Scheur de oesterzwammen in -reepjes.

  5. Als de kabeljauwfilets te lang zijn, laat ze dan oppervlakkig ontdooien en snij in 2.

  6. Bereiding:
  7. Breng de witte wijn aan de kook in een brede kookpan en leg er de diepgevroren kabeljauwfilets in. Voeg de schijfjes citroen toe en kruid met peper en zout.

  8. Dek af en laat 8 à 10 min. verder gaar worden op een zacht vuurtje.

  9. Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan en bak de courgetteschijven goudbruin. Kruid met peper, zout en gedroogde tijm en laat nog 5 min. sudderen.

  10. Bak de oesterzwammen in 2 eetl. olijfolie in een andere pan gedurende ± 5 min. Kruid met peper en zout.

  11. Haal de vis uit de pan en hou warm. Doe de verse grofgesneden kruiden en het kookvocht in een hoge beker en mix fijn. Doe opnieuw in de pan, voeg de room toe en laat even koken. Bind heel lichtjes met instantsausbinder. Kruid indien nodig met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Serveer de vis op een bedje van tagliatelle. Lepel de kruidensaus erover en schik daarnaast de gebakken courgettes en oesterzwammen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de courgettes en de citroen in schijven van ± 1/2 cm.

  3. Snij de verse kruiden grof.

  4. Scheur de oesterzwammen in -reepjes.

  5. Als de kabeljauwfilets te lang zijn, laat ze dan oppervlakkig ontdooien en snij in 2.

  6. Bereiding:
  7. Breng de witte wijn aan de kook in een brede kookpan en leg er de diepgevroren kabeljauwfilets in. Voeg de schijfjes citroen toe en kruid met peper en zout.

  8. Dek af en laat 8 à 10 min. verder gaar worden op een zacht vuurtje.

  9. Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan en bak de courgetteschijven goudbruin. Kruid met peper, zout en gedroogde tijm en laat nog 5 min. sudderen.

  10. Bak de oesterzwammen in 2 eetl. olijfolie in een andere pan gedurende ± 5 min. Kruid met peper en zout.

  11. Haal de vis uit de pan en hou warm. Doe de verse grofgesneden kruiden en het kookvocht in een hoge beker en mix fijn. Doe opnieuw in de pan, voeg de room toe en laat even koken. Bind heel lichtjes met instantsausbinder. Kruid indien nodig met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Serveer de vis op een bedje van tagliatelle. Lepel de kruidensaus erover en schik daarnaast de gebakken courgettes en oesterzwammen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 350 kcal
Vet 20.9 g
Koolhydraat 9.6 g
Eiwit 24.7 g

Bekijk het recept digitaal