- Bewaar

- Bewaar
Kabeljauw met kleurrijke groentemengeling
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Wijn Pouilly-Fuissé A.O.P. | Pascal Clément
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de vis oppervlakkig ontdooien en snij in kleine stukken.
-
Kook de (diepgevroren) prinsessenbonen 8 min. gaar in een kookpot met lichtgezouten water, zonder deksel. Giet af en laat schrikken onder koud water. Snij daarna in stukjes van 1 cm.
-
Snij de wortelen in blokjes van 1 cm. Kook 10 min. gaar in lichtgezouten water en giet af.
-
Bereiding:
-
Leg de stukken kabeljauw naast elkaar in een grote kookpot en giet er de cognac en de witte wijn over. Laat ± 15 min. garen op een zacht vuur.
-
Snipper ondertussen de sjalot fijn. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot glazig. Voeg de fijngesneden kastanjechampignons toe, besprenkel met het citroensap en laat 3 min. bakken op een hevig vuur. Doe er de stukjes prinsessen bonen en wortelen bij en warm nog even op. Kruid met peper en zout. Hou warm.
-
Haal de vis uit de kookpot en hou warm.
-
Doe de room bij het kookvocht van de vis en laat tot de helft inkoken.
-
Roer er de sherryazijn en de truffelolie onder. Breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de groenten over de borden en leg er enkele stukken vis op. Lepel er een beetje saus naast en dien op met aardappelpuree.
Voor verse vis Laat verse kabeljauwhaasjes ± 10 min. garen.
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Wijn Pouilly-Fuissé A.O.P. | Pascal Clément
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de vis oppervlakkig ontdooien en snij in kleine stukken.
-
Kook de (diepgevroren) prinsessenbonen 8 min. gaar in een kookpot met lichtgezouten water, zonder deksel. Giet af en laat schrikken onder koud water. Snij daarna in stukjes van 1 cm.
-
Snij de wortelen in blokjes van 1 cm. Kook 10 min. gaar in lichtgezouten water en giet af.
-
Bereiding:
-
Leg de stukken kabeljauw naast elkaar in een grote kookpot en giet er de cognac en de witte wijn over. Laat ± 15 min. garen op een zacht vuur.
-
Snipper ondertussen de sjalot fijn. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot glazig. Voeg de fijngesneden kastanjechampignons toe, besprenkel met het citroensap en laat 3 min. bakken op een hevig vuur. Doe er de stukjes prinsessen bonen en wortelen bij en warm nog even op. Kruid met peper en zout. Hou warm.
-
Haal de vis uit de kookpot en hou warm.
-
Doe de room bij het kookvocht van de vis en laat tot de helft inkoken.
-
Roer er de sherryazijn en de truffelolie onder. Breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de groenten over de borden en leg er enkele stukken vis op. Lepel er een beetje saus naast en dien op met aardappelpuree.
Voor verse vis Laat verse kabeljauwhaasjes ± 10 min. garen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Wijn Pouilly-Fuissé A.O.P. | Pascal Clément