Kabeljauw met kleurrijke groentemengeling
Kabeljauw met kleurrijke groentemengeling

Kabeljauw met kleurrijke groentemengeling

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 370 kcal
Vet 16.2 g
Koolhydraat 10.2 g
Eiwit 35.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en snij in kleine stukken.

  4. Kook de (diepgevroren) prinsessenbonen 8 min. gaar in een kookpot met lichtgezouten water, zonder deksel. Giet af en laat schrikken onder koud water. Snij daarna in stukjes van 1 cm.

  5. Snij de wortelen in blokjes van 1 cm. Kook 10 min. gaar in lichtgezouten water en giet af.

  6. Bereiding:
  7. Leg de stukken kabeljauw naast elkaar in een grote kookpot en giet er de cognac en de witte wijn over. Laat ± 15 min. garen op een zacht vuur.

  8. Snipper ondertussen de sjalot fijn. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot glazig. Voeg de fijngesneden kastanjechampignons toe, besprenkel met het citroensap en laat 3 min. bakken op een hevig vuur. Doe er de stukjes prinsessen bonen en wortelen bij en warm nog even op. Kruid met peper en zout. Hou warm.

  9. Haal de vis uit de kookpot en hou warm.

  10. Doe de room bij het kookvocht van de vis en laat tot de helft inkoken.

  11. Roer er de sherryazijn en de truffelolie onder. Breng op smaak met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de groenten over de borden en leg er enkele stukken vis op. Lepel er een beetje saus naast en dien op met aardappelpuree.

Tip

Voor verse vis Laat verse kabeljauwhaasjes ± 10 min. garen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en snij in kleine stukken.

  4. Kook de (diepgevroren) prinsessenbonen 8 min. gaar in een kookpot met lichtgezouten water, zonder deksel. Giet af en laat schrikken onder koud water. Snij daarna in stukjes van 1 cm.

  5. Snij de wortelen in blokjes van 1 cm. Kook 10 min. gaar in lichtgezouten water en giet af.

  6. Bereiding:
  7. Leg de stukken kabeljauw naast elkaar in een grote kookpot en giet er de cognac en de witte wijn over. Laat ± 15 min. garen op een zacht vuur.

  8. Snipper ondertussen de sjalot fijn. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot glazig. Voeg de fijngesneden kastanjechampignons toe, besprenkel met het citroensap en laat 3 min. bakken op een hevig vuur. Doe er de stukjes prinsessen bonen en wortelen bij en warm nog even op. Kruid met peper en zout. Hou warm.

  9. Haal de vis uit de kookpot en hou warm.

  10. Doe de room bij het kookvocht van de vis en laat tot de helft inkoken.

  11. Roer er de sherryazijn en de truffelolie onder. Breng op smaak met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de groenten over de borden en leg er enkele stukken vis op. Lepel er een beetje saus naast en dien op met aardappelpuree.

Tip

Voor verse vis Laat verse kabeljauwhaasjes ± 10 min. garen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 370 kcal
Vet 16.2 g
Koolhydraat 10.2 g
Eiwit 35.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Wijn Pouilly-Fuissé A.O.P. | Pascal Clément

Bekijk het recept digitaal