Kabeljauw met pancetta en zuiderse aardappelgratin
Kabeljauw met pancetta en zuiderse aardappelgratin

Kabeljauw met pancetta en zuiderse aardappelgratin

1 u. 5 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 527 kcal
Vet 21.1 g
Koolhydraat 31.8 g
Eiwit 52.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in fijne schijfjes (dat gaat makkelijk met een mandoline of een rasp). Kook 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  4. Snij intussen de ongeschilde courgettes en de tomaten in schijfjes van ± 1/2 cm dik.

  5. Snij de rode uien in fijne ringen.

  6. Snij het teentje knoflook in de lengte in 2 en wrijf er een ovenschaal mee in.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Schik de schijfjes aardappel, courgette en tomaat en de uiringen afwisselend en dakpansgewijs in de ovenschaal.

  10. Kruid goed met peper en zout en overgiet met de olijfolie. Bestrooi met de tijm. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Dep intussen de kabeljauwhaasjes goed droog met keukenpapier en kruid met peper. Wikkel rond elk stuk vis 3 sneetjes pancetta. Beboter een ovenschaal en leg er de stukken vis in. Zet 20 min. in de oven bij de groenten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in fijne schijfjes (dat gaat makkelijk met een mandoline of een rasp). Kook 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  4. Snij intussen de ongeschilde courgettes en de tomaten in schijfjes van ± 1/2 cm dik.

  5. Snij de rode uien in fijne ringen.

  6. Snij het teentje knoflook in de lengte in 2 en wrijf er een ovenschaal mee in.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Schik de schijfjes aardappel, courgette en tomaat en de uiringen afwisselend en dakpansgewijs in de ovenschaal.

  10. Kruid goed met peper en zout en overgiet met de olijfolie. Bestrooi met de tijm. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Dep intussen de kabeljauwhaasjes goed droog met keukenpapier en kruid met peper. Wikkel rond elk stuk vis 3 sneetjes pancetta. Beboter een ovenschaal en leg er de stukken vis in. Zet 20 min. in de oven bij de groenten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 527 kcal
Vet 21.1 g
Koolhydraat 31.8 g
Eiwit 52.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Bourgogne A.O.P. 'Les Cailloux' - Chardonnay - Albert Bichot

Bekijk het recept digitaal