- Bewaar

- Bewaar
Kabeljauw met rucolapesto
Onze drankensuggesties
Wijn Orca Bay Sauvignon Blanc Nieuw-Zeeland
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de kabeljauwfilets oppervlakkig ontdooien.
-
Snij de tomaten in schijfjes.
-
Pers de knoflookteentjes.
-
Hak de rucola grof voor de pesto, net als de zongedroogde tomaten.
-
Plet de walnoten (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
-
Strijk een ovenschotel in met 1 koffiel. olijfolie.
-
Rooster de dennenpitten in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Laat afkoelen.
-
Bereiding:
-
Schik de tomatenschijfjes in de ovenschotel en besprenkel met 1 koffiel. olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
Leg de kabeljauwfilets op de tomatenschijfjes en kruid met peper en zout. Zet 20 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
-
Maak ondertussen de rucolapesto: mix de gehakte rucola, de dennenpitten, de geperste knoflookteentjes, de parmezaan en eventueel de geplette walnoten en zongedroogde tomaten in een hoge beker. Voeg beetje bij beetje 3 eetl. olijfolie en 3 eetl. water toe, tot u een smeuïge pesto bekomt.
-
Afwerking:
-
Lepel een beetje rucolapesto op elke kabeljauwfilet. Dien op met de tomatenschijfjes en wat rucola als versiering. Geef er krieltjes of rijst bij.
Onze drankensuggesties
Wijn Orca Bay Sauvignon Blanc Nieuw-Zeeland
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de kabeljauwfilets oppervlakkig ontdooien.
-
Snij de tomaten in schijfjes.
-
Pers de knoflookteentjes.
-
Hak de rucola grof voor de pesto, net als de zongedroogde tomaten.
-
Plet de walnoten (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
-
Strijk een ovenschotel in met 1 koffiel. olijfolie.
-
Rooster de dennenpitten in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Laat afkoelen.
-
Bereiding:
-
Schik de tomatenschijfjes in de ovenschotel en besprenkel met 1 koffiel. olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
Leg de kabeljauwfilets op de tomatenschijfjes en kruid met peper en zout. Zet 20 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
-
Maak ondertussen de rucolapesto: mix de gehakte rucola, de dennenpitten, de geperste knoflookteentjes, de parmezaan en eventueel de geplette walnoten en zongedroogde tomaten in een hoge beker. Voeg beetje bij beetje 3 eetl. olijfolie en 3 eetl. water toe, tot u een smeuïge pesto bekomt.
-
Afwerking:
-
Lepel een beetje rucolapesto op elke kabeljauwfilet. Dien op met de tomatenschijfjes en wat rucola als versiering. Geef er krieltjes of rijst bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Orca Bay Sauvignon Blanc Nieuw-Zeeland