Kabeljauw met rucolapesto
Kabeljauw met rucolapesto

Kabeljauw met rucolapesto

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 423 kcal
Vet 23.9 g
Koolhydraat 6.6 g
Eiwit 45.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kabeljauwfilets oppervlakkig ontdooien.

  3. Snij de tomaten in schijfjes.

  4. Pers de knoflookteentjes.

  5. Hak de rucola grof voor de pesto, net als de zongedroogde tomaten.

  6. Plet de walnoten (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  7. Strijk een ovenschotel in met 1 koffiel. olijfolie.

  8. Rooster de dennenpitten in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Laat afkoelen.

  9. Bereiding:
  10. Schik de tomatenschijfjes in de ovenschotel en besprenkel met 1 koffiel. olijfolie. Kruid met peper en zout.

  11. Leg de kabeljauwfilets op de tomatenschijfjes en kruid met peper en zout. Zet 20 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  12. Maak ondertussen de rucolapesto: mix de gehakte rucola, de dennenpitten, de geperste knoflookteentjes, de parmezaan en eventueel de geplette walnoten en zongedroogde tomaten in een hoge beker. Voeg beetje bij beetje 3 eetl. olijfolie en 3 eetl. water toe, tot u een smeuïge pesto bekomt.

  13. Afwerking:
  14. Lepel een beetje rucolapesto op elke kabeljauwfilet. Dien op met de tomatenschijfjes en wat rucola als versiering. Geef er krieltjes of rijst bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kabeljauwfilets oppervlakkig ontdooien.

  3. Snij de tomaten in schijfjes.

  4. Pers de knoflookteentjes.

  5. Hak de rucola grof voor de pesto, net als de zongedroogde tomaten.

  6. Plet de walnoten (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  7. Strijk een ovenschotel in met 1 koffiel. olijfolie.

  8. Rooster de dennenpitten in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Laat afkoelen.

  9. Bereiding:
  10. Schik de tomatenschijfjes in de ovenschotel en besprenkel met 1 koffiel. olijfolie. Kruid met peper en zout.

  11. Leg de kabeljauwfilets op de tomatenschijfjes en kruid met peper en zout. Zet 20 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  12. Maak ondertussen de rucolapesto: mix de gehakte rucola, de dennenpitten, de geperste knoflookteentjes, de parmezaan en eventueel de geplette walnoten en zongedroogde tomaten in een hoge beker. Voeg beetje bij beetje 3 eetl. olijfolie en 3 eetl. water toe, tot u een smeuïge pesto bekomt.

  13. Afwerking:
  14. Lepel een beetje rucolapesto op elke kabeljauwfilet. Dien op met de tomatenschijfjes en wat rucola als versiering. Geef er krieltjes of rijst bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 423 kcal
Vet 23.9 g
Koolhydraat 6.6 g
Eiwit 45.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Orca Bay Sauvignon Blanc Nieuw-Zeeland

Bekijk het recept digitaal