Kabeljauw met sinaasgremolata en aardappelpuree
Kabeljauw met sinaasgremolata en aardappelpuree

Kabeljauw met sinaasgremolata en aardappelpuree

1 u. 5 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 423 kcal
Vet 8.7 g
Verzadigd vet 3.7 g
Koolhydraat 47.1 g
Suiker 10.7 g
Vezel 10.1 g
Eiwit 34.3 g
Zout 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  4. Rasp de schil van de sinaasappel (niet het wit) en pers een halve sinaasappel.

  5. Snij de wortelen in de lengte in 2 en daarna in heel fijne stukjes.

  6. Snij de preiwitten in de lengte in 2 en daarna in heel fijne reepjes.

  7. Schil de aardappelen en de aardperen en snij in stukjes van 2 à 3 cm.

  8. Snipper de peterselie en de lente-uitjes fijn.

  9. Bereiding:
  10. Kook de aardappelen en de aardperen 15 à 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af. Plet samen met de melk en de boter tot een puree. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.

  11. Maak intussen de gremolata: meng het knoflook met de sinaasappelzeste en de fijngesnipperde peterselie. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten, de prei, de helft van de lente-uitjes en de wortelen ± 5 min. Blus met de visbouillon en laat nog 5 à 8 min. stoven.

  13. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  14. Verdeel de gestoofde groenten over 4 vellen bakpapier. Leg er telkens een stuk vis op en verdeel de gremolata over de kabeljauw. Besprenkel met een beetje sinaasappelsap. Kruid met zwarte peper en zout. Vouw de vellen bakpapier dicht en schik ze op een bakplaat.

  15. Zet de papillotten 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.

  16. Afwerking:
  17. Serveer de vis met de aardpeerpuree en werk af met de rest van de lente-uitjes.

Tip

Graag een gladde puree? Haal hem dan eerst door een roerzeef of zet er de mixer in.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  4. Rasp de schil van de sinaasappel (niet het wit) en pers een halve sinaasappel.

  5. Snij de wortelen in de lengte in 2 en daarna in heel fijne stukjes.

  6. Snij de preiwitten in de lengte in 2 en daarna in heel fijne reepjes.

  7. Schil de aardappelen en de aardperen en snij in stukjes van 2 à 3 cm.

  8. Snipper de peterselie en de lente-uitjes fijn.

  9. Bereiding:
  10. Kook de aardappelen en de aardperen 15 à 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af. Plet samen met de melk en de boter tot een puree. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.

  11. Maak intussen de gremolata: meng het knoflook met de sinaasappelzeste en de fijngesnipperde peterselie. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten, de prei, de helft van de lente-uitjes en de wortelen ± 5 min. Blus met de visbouillon en laat nog 5 à 8 min. stoven.

  13. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  14. Verdeel de gestoofde groenten over 4 vellen bakpapier. Leg er telkens een stuk vis op en verdeel de gremolata over de kabeljauw. Besprenkel met een beetje sinaasappelsap. Kruid met zwarte peper en zout. Vouw de vellen bakpapier dicht en schik ze op een bakplaat.

  15. Zet de papillotten 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.

  16. Afwerking:
  17. Serveer de vis met de aardpeerpuree en werk af met de rest van de lente-uitjes.

Tip

Graag een gladde puree? Haal hem dan eerst door een roerzeef of zet er de mixer in.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 423 kcal
Vet 8.7 g
Verzadigd vet 3.7 g
Koolhydraat 47.1 g
Suiker 10.7 g
Vezel 10.1 g
Eiwit 34.3 g
Zout 1.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Keekebisj Koperblond bier met hop en fruit in het aroma en in de smaak. Wijn Château La France - A.O.P. Bordeaux Deze droge witte bordeaux is heerlijk fruitig en mooi geparfumeerd.

Bekijk het recept digitaal