- Bewaar

- Bewaar
Kabeljauw met sinaasgremolata en aardappelpuree
Onze drankensuggesties
Bier Keekebisj Koperblond bier met hop en fruit in het aroma en in de smaak. Wijn Château La France - A.O.P. Bordeaux Deze droge witte bordeaux is heerlijk fruitig en mooi geparfumeerd.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
-
Rasp de schil van de sinaasappel (niet het wit) en pers een halve sinaasappel.
-
Snij de wortelen in de lengte in 2 en daarna in heel fijne stukjes.
-
Snij de preiwitten in de lengte in 2 en daarna in heel fijne reepjes.
-
Schil de aardappelen en de aardperen en snij in stukjes van 2 à 3 cm.
-
Snipper de peterselie en de lente-uitjes fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen en de aardperen 15 à 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af. Plet samen met de melk en de boter tot een puree. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.
-
Maak intussen de gremolata: meng het knoflook met de sinaasappelzeste en de fijngesnipperde peterselie. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten, de prei, de helft van de lente-uitjes en de wortelen ± 5 min. Blus met de visbouillon en laat nog 5 à 8 min. stoven.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verdeel de gestoofde groenten over 4 vellen bakpapier. Leg er telkens een stuk vis op en verdeel de gremolata over de kabeljauw. Besprenkel met een beetje sinaasappelsap. Kruid met zwarte peper en zout. Vouw de vellen bakpapier dicht en schik ze op een bakplaat.
-
Zet de papillotten 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Serveer de vis met de aardpeerpuree en werk af met de rest van de lente-uitjes.
Graag een gladde puree? Haal hem dan eerst door een roerzeef of zet er de mixer in.
Onze drankensuggesties
Bier Keekebisj Koperblond bier met hop en fruit in het aroma en in de smaak. Wijn Château La France - A.O.P. Bordeaux Deze droge witte bordeaux is heerlijk fruitig en mooi geparfumeerd.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
-
Rasp de schil van de sinaasappel (niet het wit) en pers een halve sinaasappel.
-
Snij de wortelen in de lengte in 2 en daarna in heel fijne stukjes.
-
Snij de preiwitten in de lengte in 2 en daarna in heel fijne reepjes.
-
Schil de aardappelen en de aardperen en snij in stukjes van 2 à 3 cm.
-
Snipper de peterselie en de lente-uitjes fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen en de aardperen 15 à 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af. Plet samen met de melk en de boter tot een puree. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.
-
Maak intussen de gremolata: meng het knoflook met de sinaasappelzeste en de fijngesnipperde peterselie. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten, de prei, de helft van de lente-uitjes en de wortelen ± 5 min. Blus met de visbouillon en laat nog 5 à 8 min. stoven.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verdeel de gestoofde groenten over 4 vellen bakpapier. Leg er telkens een stuk vis op en verdeel de gremolata over de kabeljauw. Besprenkel met een beetje sinaasappelsap. Kruid met zwarte peper en zout. Vouw de vellen bakpapier dicht en schik ze op een bakplaat.
-
Zet de papillotten 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Serveer de vis met de aardpeerpuree en werk af met de rest van de lente-uitjes.
Graag een gladde puree? Haal hem dan eerst door een roerzeef of zet er de mixer in.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Keekebisj Koperblond bier met hop en fruit in het aroma en in de smaak. Wijn Château La France - A.O.P. Bordeaux Deze droge witte bordeaux is heerlijk fruitig en mooi geparfumeerd.