Kabeljauw met witloof, citrusquinoa en kappertjessaus
Kabeljauw met witloof, citrusquinoa en kappertjessaus

Kabeljauw met witloof, citrusquinoa en kappertjessaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 539 kcal
Vet 22.2 g
Verzadigd vet 8.7 g
Koolhydraat 43.4 g
Suiker 9.2 g
Vezel 3.2 g
Eiwit 39.8 g
Zout 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snipper de peterselie en de sjalot fijn.

  4. Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers de citroen.

  5. Verwijder het harde uiteinde uit de witloofstronken en snij in de lengte in 4.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olie in een grote pan en bak het witloof 4 à 5 min. Kruid met peper en zout. Voeg een bodempje water toe en laat nog 3 à 4 min. stoven.

  8. Kook de quinoa gaar (kooktijd: zie verpakking). Meng er het citroensap, de citroenzeste en de peterselie onder.

  9. Verhit intussen de boter in een pan en bak de kabeljauw 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm. Giet het resterende braadvocht weg.

  10. Verhit 1 eetl. olie in dezelfde pan en voeg de sjalot toe. Bak 1 min. en voeg de room, de mosterd en de uitgelekte kappertjes toe. Kruid met peper en zout. Laat 2 min. inkoken.

  11. Afwerking:
  12. Werk de vis af met de kappertjessaus.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snipper de peterselie en de sjalot fijn.

  4. Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers de citroen.

  5. Verwijder het harde uiteinde uit de witloofstronken en snij in de lengte in 4.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olie in een grote pan en bak het witloof 4 à 5 min. Kruid met peper en zout. Voeg een bodempje water toe en laat nog 3 à 4 min. stoven.

  8. Kook de quinoa gaar (kooktijd: zie verpakking). Meng er het citroensap, de citroenzeste en de peterselie onder.

  9. Verhit intussen de boter in een pan en bak de kabeljauw 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm. Giet het resterende braadvocht weg.

  10. Verhit 1 eetl. olie in dezelfde pan en voeg de sjalot toe. Bak 1 min. en voeg de room, de mosterd en de uitgelekte kappertjes toe. Kruid met peper en zout. Laat 2 min. inkoken.

  11. Afwerking:
  12. Werk de vis af met de kappertjessaus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 539 kcal
Vet 22.2 g
Verzadigd vet 8.7 g
Koolhydraat 43.4 g
Suiker 9.2 g
Vezel 3.2 g
Eiwit 39.8 g
Zout 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Les Hauts Rocs Luberon

Bekijk het recept digitaal