Kabeljauwburger met gestoofde venkel en spinazie
Kabeljauwburger met gestoofde venkel en spinazie

Kabeljauwburger met gestoofde venkel en spinazie

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 701 kcal
Energie 2933 kj
Vet 33.1 g
Verzadigd vet 13.4 g
Koolhydraat 67.4 g
Suiker 6.5 g
Vezel 9.1 g
Eiwit 28.6 g
Zout 3.6 g
natrium 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snij de venkels in 2 en verwijder de harde kern. Bewaar het groen voor de afwerking. Snij de rest in dunne reepjes.

  3. Kook de bulgur in lichtgezouten water samen met de helft van de bouillonblokjes (kooktijd: zie verpakking).

  4. Smelt intussen de helft van de margarine in een kookpot en stoof de venkel 5 min. Voeg de room toe en verkruimel er de rest van de bouillonblokjes boven. Voeg de spinazie toe en laat nog 5 min. koken.

  5. Smelt de rest van de margarine in een pan en bak de kabeljauwburgers ± 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  6. Verdeel de kabeljauwburgers, de bulgur en groenten over de borden. Werk af met het venkelgroen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snij de venkels in 2 en verwijder de harde kern. Bewaar het groen voor de afwerking. Snij de rest in dunne reepjes.

  3. Kook de bulgur in lichtgezouten water samen met de helft van de bouillonblokjes (kooktijd: zie verpakking).

  4. Smelt intussen de helft van de margarine in een kookpot en stoof de venkel 5 min. Voeg de room toe en verkruimel er de rest van de bouillonblokjes boven. Voeg de spinazie toe en laat nog 5 min. koken.

  5. Smelt de rest van de margarine in een pan en bak de kabeljauwburgers ± 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  6. Verdeel de kabeljauwburgers, de bulgur en groenten over de borden. Werk af met het venkelgroen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 701 kcal
Energie 2933 kj
Vet 33.1 g
Verzadigd vet 13.4 g
Koolhydraat 67.4 g
Suiker 6.5 g
Vezel 9.1 g
Eiwit 28.6 g
Zout 3.6 g
natrium 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Artisans Partisans ‘Cuvée N° 102’ Blanc 2021 I.G.P. Pays d’Oc Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal