- Bewaar

- Bewaar
Kabeljauwfilet met pittige peterseliekaas
Onze drankensuggesties
Bier Val-Dieu blond
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Snij de venkelknollen en 1/4 knolselder in blokjes van 1/2 cm.
-
Rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Snij de lente-uitjes in fijne ringen.
-
Snipper de peterselie fijn en meng onder de verkruimelde blauwgeaderde kaas.
-
Snij de limoen in 4 partjes.
-
Bereiding:
-
Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalotten glazig.
-
Voeg de venkel- en knolselderblokjes toe, samen met het citroensap, 1 dl bier en de soja-saus. Laat 10 min. afgedekt stoven op een zacht vuur. Neem het deksel van de kookpot af en laat al het vocht verdampen.
-
Smelt ondertussen 2 eetl. boter in een brede pan en leg er de diepgevroren kabeljauwfilets naast elkaar in. Giet er de rest van het bier en de visfond bij. Kruid met de tijm, het laurier-blaadje, het kruidentuiltje en de dille. Laat 10 min. sudderen.
-
Giet het kookvocht in een steelpan en laat inkoken. Kruid bij met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de gestoofde groenten over de borden en leg er een stuk kabeljauw bovenop. Lepel er de saus over en bestrooi met de peterseliekaas en de fijngesneden lente-uitjes. Garneer met een partje limoen. Geef er gekookte aardappelen of wilde rijst bij.
Onze drankensuggesties
Bier Val-Dieu blond
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Snij de venkelknollen en 1/4 knolselder in blokjes van 1/2 cm.
-
Rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Snij de lente-uitjes in fijne ringen.
-
Snipper de peterselie fijn en meng onder de verkruimelde blauwgeaderde kaas.
-
Snij de limoen in 4 partjes.
-
Bereiding:
-
Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalotten glazig.
-
Voeg de venkel- en knolselderblokjes toe, samen met het citroensap, 1 dl bier en de soja-saus. Laat 10 min. afgedekt stoven op een zacht vuur. Neem het deksel van de kookpot af en laat al het vocht verdampen.
-
Smelt ondertussen 2 eetl. boter in een brede pan en leg er de diepgevroren kabeljauwfilets naast elkaar in. Giet er de rest van het bier en de visfond bij. Kruid met de tijm, het laurier-blaadje, het kruidentuiltje en de dille. Laat 10 min. sudderen.
-
Giet het kookvocht in een steelpan en laat inkoken. Kruid bij met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de gestoofde groenten over de borden en leg er een stuk kabeljauw bovenop. Lepel er de saus over en bestrooi met de peterseliekaas en de fijngesneden lente-uitjes. Garneer met een partje limoen. Geef er gekookte aardappelen of wilde rijst bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Val-Dieu blond