- Bewaar

- Bewaar
Kabeljauwhaasje met crème van aardpeer en kervelcoulis
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Blond Abdijbier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 25 min.)
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Laat de kabeljauwhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog .
-
Snij 1 stuk aardpeer in flinterdunne schijven voor de garnituur ( dat gaat makkelijk met een mandoline). Schik de schijfjes naast elkaar op een bakplaat en besprenkel met het limoensap. Kruid met peper en zout en zet 20 min . in de voorverwarmde oven.
-
Schil de rest van de aardpeer en snij in gelijke blokjes.
-
Snij de Ganda-ham in lange, flinterdunne reepjes.
-
Bereiding:
-
Schik de kabeljauwhaasjes naast elkaar in een ovensc haal en besprenkel met de olijfolie. Kruid met peper en zout en zet ± 20 min. in de warme oven.
-
Doe intussen de blokjes aardpeer samen met de kippenbouillon en de laurierblaadjes in een kookpot en laat 15 min. sudderen. Verwijder de laurierblaadjes en mix tot een gladde puree. Kruid met peper en zout.
-
Verwarm de lichte room in een steelpannetje en roer er de diepgevroren ker vel onder. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de aardpeercrème over de borden en leg er een kabeljauwhaasje op. Lepel er de kervelroom rijkelijk rond. Versier de borden met de reepjes Gandaham en de geroosterde schijfjes aardpeer.
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Blond Abdijbier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 25 min.)
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Laat de kabeljauwhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog .
-
Snij 1 stuk aardpeer in flinterdunne schijven voor de garnituur ( dat gaat makkelijk met een mandoline). Schik de schijfjes naast elkaar op een bakplaat en besprenkel met het limoensap. Kruid met peper en zout en zet 20 min . in de voorverwarmde oven.
-
Schil de rest van de aardpeer en snij in gelijke blokjes.
-
Snij de Ganda-ham in lange, flinterdunne reepjes.
-
Bereiding:
-
Schik de kabeljauwhaasjes naast elkaar in een ovensc haal en besprenkel met de olijfolie. Kruid met peper en zout en zet ± 20 min. in de warme oven.
-
Doe intussen de blokjes aardpeer samen met de kippenbouillon en de laurierblaadjes in een kookpot en laat 15 min. sudderen. Verwijder de laurierblaadjes en mix tot een gladde puree. Kruid met peper en zout.
-
Verwarm de lichte room in een steelpannetje en roer er de diepgevroren ker vel onder. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de aardpeercrème over de borden en leg er een kabeljauwhaasje op. Lepel er de kervelroom rijkelijk rond. Versier de borden met de reepjes Gandaham en de geroosterde schijfjes aardpeer.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Blond Abdijbier