Kabeljauwhaasje met jonge wortelen en peterseliesaus
Kabeljauwhaasje met jonge wortelen en peterseliesaus

Kabeljauwhaasje met jonge wortelen en peterseliesaus

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 624 kcal
Vet 21.5 g
Verzadigd vet 3.6 g
Koolhydraat 60.7 g
Suiker 21.6 g
Vezel 11.6 g
Eiwit 41 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Ontdooien + 40 min.

    Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Schil de wortelen en verwijder het loof. Laat nog 2 cm van het groen aan de wortel. Rasp de schil van 1/2 sinaasappel. Pers de sinaasappel.

  3. Maak de dressing: snipper de peterselie, de sjalot en het knoflook fijn en doe in een kom. Voeg de pompoenpitten, de sinaasappelzeste en 5/7 van de olijfolie toe en meng goed. Kruid met peper en zout.

  4. Schik de kabeljauwhaasjes in een ovenschaal en besprenkel met de rest van de olijfolie. Overgiet met het sinaasappelsap en kruid met peper en zout. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Spoel intussen de quinoa in een fijne zeef onder koud water en kook gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Kook de wortelen ± 10 min. in lichtgezouten water (of langer, afhankelijk van de dikte). Giet af.

  7. Verdeel de quinoa over de borden en schik er een kabeljauwhaasje op. Geef er de wortelen bij en lepel er de peterseliesaus over.

Tip
Liever veggie?

Vervang de kabeljauwhaasjes door sneetjes gebakken portobello.

Sinaasappelen over?

Sinaasappelen kan je gebruiken als kleurrijke afwerking van panna cotta of cheesecake. Of verwerken in een slaatje met veldsla.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Ontdooien + 40 min.

    Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Schil de wortelen en verwijder het loof. Laat nog 2 cm van het groen aan de wortel. Rasp de schil van 1/2 sinaasappel. Pers de sinaasappel.

  3. Maak de dressing: snipper de peterselie, de sjalot en het knoflook fijn en doe in een kom. Voeg de pompoenpitten, de sinaasappelzeste en 5/7 van de olijfolie toe en meng goed. Kruid met peper en zout.

  4. Schik de kabeljauwhaasjes in een ovenschaal en besprenkel met de rest van de olijfolie. Overgiet met het sinaasappelsap en kruid met peper en zout. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Spoel intussen de quinoa in een fijne zeef onder koud water en kook gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Kook de wortelen ± 10 min. in lichtgezouten water (of langer, afhankelijk van de dikte). Giet af.

  7. Verdeel de quinoa over de borden en schik er een kabeljauwhaasje op. Geef er de wortelen bij en lepel er de peterseliesaus over.

Tip
Liever veggie?

Vervang de kabeljauwhaasjes door sneetjes gebakken portobello.

Sinaasappelen over?

Sinaasappelen kan je gebruiken als kleurrijke afwerking van panna cotta of cheesecake. Of verwerken in een slaatje met veldsla.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 624 kcal
Vet 21.5 g
Verzadigd vet 3.6 g
Koolhydraat 60.7 g
Suiker 21.6 g
Vezel 11.6 g
Eiwit 41 g
Zout 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Paix Dieu Tripel Sterk blond bier Wijn Hardy's ‘Nottage Hill’ Chardonnay Australië

Bekijk het recept digitaal