Kabeljauwhaasje met kruiden en kapperappeltjes

Kabeljauwhaasje met kruiden en kapperappeltjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 181 kcal
Vet 8.4 g
Koolhydraat 1 g
Eiwit 25.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + ± 20 min.)

  3. Laat diepgevroren kabeljauwhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Hak de dille en het basilicum fijn.

  5. Pers de limoen.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Snij het teentje knoflook in de lengte in 2 en wrijf er een ovenschaal mee in.

  9. Schik de kabeljauwhaasjes in de ovenschaal en verdeel er de fijngehakte dille en het basilicum over.

  10. Besprenkel met het limoensap en giet er de olijfolie over. Kruid met zwarte peper en schik er de kapperappeltjes rond. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Afwerking:
  12. Serveer met een tomatensalade.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + ± 20 min.)

  3. Laat diepgevroren kabeljauwhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Hak de dille en het basilicum fijn.

  5. Pers de limoen.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Snij het teentje knoflook in de lengte in 2 en wrijf er een ovenschaal mee in.

  9. Schik de kabeljauwhaasjes in de ovenschaal en verdeel er de fijngehakte dille en het basilicum over.

  10. Besprenkel met het limoensap en giet er de olijfolie over. Kruid met zwarte peper en schik er de kapperappeltjes rond. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Afwerking:
  12. Serveer met een tomatensalade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 181 kcal
Vet 8.4 g
Koolhydraat 1 g
Eiwit 25.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugs Witbier Wijn Signature du Cléray Chenin Blanc A.O.P. Anjou

Bekijk het recept digitaal