Kabeljauwhaasje met tagliatelle ricotta-spinazie
Kabeljauwhaasje met tagliatelle ricotta-spinazie

Kabeljauwhaasje met tagliatelle ricotta-spinazie

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 762 kcal
Vet 25.5 g
Verzadigd vet 14.4 g
Koolhydraat 78.2 g
Suiker 6.3 g
Vezel 5.1 g
Eiwit 52.2 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat de spinazie volledig ontdooien en laat uilekken.

  4. Snipper het knoflook en de sjalotten fijn.

  5. Snipper de dille fijn en hou een beetje apart voor de afwerking.

  6. Bereiding:
  7. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot met dikke bodem en stoof de sjalotten en het knoflook enkele minuten. Voeg de spinazie toe en laat nog 5 à 8 min. stoven.

  8. Mang er de ricotta onder een mix even. Breng op smaak met de fijngesnipperde dille, de nootmuskaat, zwarte peper en zout.

  9. Kook de tagliatelle in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Dep intussen de kabeljauwhaasjes droog met keukenpapier en wentel ze in de bloem. Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de vis 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  11. Meng de tagliatelle met de spinaziesaus en kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Serveer de tagliatelle in diepe borden en leg er een stukje vis op. Werk af met zwarte peper van de molen en een takje dille.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat de spinazie volledig ontdooien en laat uilekken.

  4. Snipper het knoflook en de sjalotten fijn.

  5. Snipper de dille fijn en hou een beetje apart voor de afwerking.

  6. Bereiding:
  7. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot met dikke bodem en stoof de sjalotten en het knoflook enkele minuten. Voeg de spinazie toe en laat nog 5 à 8 min. stoven.

  8. Mang er de ricotta onder een mix even. Breng op smaak met de fijngesnipperde dille, de nootmuskaat, zwarte peper en zout.

  9. Kook de tagliatelle in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Dep intussen de kabeljauwhaasjes droog met keukenpapier en wentel ze in de bloem. Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de vis 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  11. Meng de tagliatelle met de spinaziesaus en kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Serveer de tagliatelle in diepe borden en leg er een stukje vis op. Werk af met zwarte peper van de molen en een takje dille.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 762 kcal
Vet 25.5 g
Verzadigd vet 14.4 g
Koolhydraat 78.2 g
Suiker 6.3 g
Vezel 5.1 g
Eiwit 52.2 g
Zout 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Hardy's `Stamp of Australia' Chardonnay-Sémillon Australië

Bekijk het recept digitaal