Kalfsblanquette met frambozenbier en witloof
Kalfsblanquette met frambozenbier en witloof

Kalfsblanquette met frambozenbier en witloof

2 u. 10 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 543 kcal
Vet 12.2 g
Koolhydraat 46.2 g
Eiwit 56 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. De dag voordien (15 min. + 1 u. 35 min. stoven)
  3. Verhit de olijfolie in een ruime kookpot en bak het kalfsvlees aan alle kanten goudbruin.

  4. Snipper intussen de sjalot fijn en rits de blaadjes van de takjes tijm.

  5. Voeg de fijngesnipperde sjalot toe aan het gebakken vlees. Roerbak nog 1 min.

  6. Giet er het frambozenbier en de kalfsfond langs de rand van de kookpot bij en kruid met de rozemarijn, de tijm, peper en zout. Dek de pan af en laat 1 u. 10 min. stoven op een matig vuur.

  7. Snij het witloof in fijne reepjes. Voeg toe aan het vlees en laat nog 20 min. stoven.

  8. Voeg de uitgelekte krieken toe en laat ± 2 min. verder stoven. Zet koel weg.

  9. De dag zelf (20 min.)
  10. Verwarm de kalfsblanquette 15 min. op een zacht vuur.

  11. Snipper intussen de peterselie fijn.

  12. Bind de kalfsblanquette met instantsausbinder en roer er de vloeibare honing onder.

  13. Afwerking:
  14. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie en dien op met hertoginnen aardappelen of kroketten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. De dag voordien (15 min. + 1 u. 35 min. stoven)
  3. Verhit de olijfolie in een ruime kookpot en bak het kalfsvlees aan alle kanten goudbruin.

  4. Snipper intussen de sjalot fijn en rits de blaadjes van de takjes tijm.

  5. Voeg de fijngesnipperde sjalot toe aan het gebakken vlees. Roerbak nog 1 min.

  6. Giet er het frambozenbier en de kalfsfond langs de rand van de kookpot bij en kruid met de rozemarijn, de tijm, peper en zout. Dek de pan af en laat 1 u. 10 min. stoven op een matig vuur.

  7. Snij het witloof in fijne reepjes. Voeg toe aan het vlees en laat nog 20 min. stoven.

  8. Voeg de uitgelekte krieken toe en laat ± 2 min. verder stoven. Zet koel weg.

  9. De dag zelf (20 min.)
  10. Verwarm de kalfsblanquette 15 min. op een zacht vuur.

  11. Snipper intussen de peterselie fijn.

  12. Bind de kalfsblanquette met instantsausbinder en roer er de vloeibare honing onder.

  13. Afwerking:
  14. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie en dien op met hertoginnen aardappelen of kroketten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 543 kcal
Vet 12.2 g
Koolhydraat 46.2 g
Eiwit 56 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Belle-Vue Extra Kriek Wijn Château de Brossay - A.O.P. Cabernet d'Anjou

Bekijk het recept digitaal