- Bewaar

- Bewaar
Kalfsblanquette met frambozenbier en witloof
Onze drankensuggesties
Bier Belle-Vue Extra Kriek Wijn Château de Brossay - A.O.P. Cabernet d'Anjou
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
De dag voordien (15 min. + 1 u. 35 min. stoven)
-
Verhit de olijfolie in een ruime kookpot en bak het kalfsvlees aan alle kanten goudbruin.
-
Snipper intussen de sjalot fijn en rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Voeg de fijngesnipperde sjalot toe aan het gebakken vlees. Roerbak nog 1 min.
-
Giet er het frambozenbier en de kalfsfond langs de rand van de kookpot bij en kruid met de rozemarijn, de tijm, peper en zout. Dek de pan af en laat 1 u. 10 min. stoven op een matig vuur.
-
Snij het witloof in fijne reepjes. Voeg toe aan het vlees en laat nog 20 min. stoven.
-
Voeg de uitgelekte krieken toe en laat ± 2 min. verder stoven. Zet koel weg.
-
De dag zelf (20 min.)
-
Verwarm de kalfsblanquette 15 min. op een zacht vuur.
-
Snipper intussen de peterselie fijn.
-
Bind de kalfsblanquette met instantsausbinder en roer er de vloeibare honing onder.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie en dien op met hertoginnen aardappelen of kroketten.
Onze drankensuggesties
Bier Belle-Vue Extra Kriek Wijn Château de Brossay - A.O.P. Cabernet d'Anjou
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
De dag voordien (15 min. + 1 u. 35 min. stoven)
-
Verhit de olijfolie in een ruime kookpot en bak het kalfsvlees aan alle kanten goudbruin.
-
Snipper intussen de sjalot fijn en rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Voeg de fijngesnipperde sjalot toe aan het gebakken vlees. Roerbak nog 1 min.
-
Giet er het frambozenbier en de kalfsfond langs de rand van de kookpot bij en kruid met de rozemarijn, de tijm, peper en zout. Dek de pan af en laat 1 u. 10 min. stoven op een matig vuur.
-
Snij het witloof in fijne reepjes. Voeg toe aan het vlees en laat nog 20 min. stoven.
-
Voeg de uitgelekte krieken toe en laat ± 2 min. verder stoven. Zet koel weg.
-
De dag zelf (20 min.)
-
Verwarm de kalfsblanquette 15 min. op een zacht vuur.
-
Snipper intussen de peterselie fijn.
-
Bind de kalfsblanquette met instantsausbinder en roer er de vloeibare honing onder.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie en dien op met hertoginnen aardappelen of kroketten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Belle-Vue Extra Kriek Wijn Château de Brossay - A.O.P. Cabernet d'Anjou