Kalfsescalopes met basilicum en voorjaarsrisotto
Kalfsescalopes met basilicum en voorjaarsrisotto

Kalfsescalopes met basilicum en voorjaarsrisotto

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 733 kcal
Vet 33 g
Koolhydraat 62.4 g
Eiwit 42.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Snij de artisjokharten in 4.

  5. Hak de blaadjes basilicum samen met de pistachenoten, de parmezaan en het knoflook grof.

  6. Verdeel de mengeling over de kalfsescalopes en vouw ze dubbel. Prik er een cocktailprikker in om ze stevig vast te houden

  7. Bereiding:
  8. Kook de prinsessenbonen met de diepgevroren erwtjes 8 min. zonder deksel in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  9. Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig. Doe er de rijst bij en overgiet met de witte wijn. Laat sudderen tot al het vocht is opgenomen. Giet de kalfsfond bij de rijst en laat ± 20 min. garen op een zacht vuur. Roer af en toe om. Voeg op het einde de prinsessenbonen, de erwtjes en de artisjokharten toe. Kruid met peper en zout.

  10. Smelt de boter in een pan en bak de escalopes 3 à 4 min. aan elke kant. Blus de pan met 2 eetl. water en voeg de mascarpone toe. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Haal de cocktailprikkers uit de escalopes en dien op met de risotto en de mascarponesaus.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Snij de artisjokharten in 4.

  5. Hak de blaadjes basilicum samen met de pistachenoten, de parmezaan en het knoflook grof.

  6. Verdeel de mengeling over de kalfsescalopes en vouw ze dubbel. Prik er een cocktailprikker in om ze stevig vast te houden

  7. Bereiding:
  8. Kook de prinsessenbonen met de diepgevroren erwtjes 8 min. zonder deksel in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  9. Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig. Doe er de rijst bij en overgiet met de witte wijn. Laat sudderen tot al het vocht is opgenomen. Giet de kalfsfond bij de rijst en laat ± 20 min. garen op een zacht vuur. Roer af en toe om. Voeg op het einde de prinsessenbonen, de erwtjes en de artisjokharten toe. Kruid met peper en zout.

  10. Smelt de boter in een pan en bak de escalopes 3 à 4 min. aan elke kant. Blus de pan met 2 eetl. water en voeg de mascarpone toe. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Haal de cocktailprikkers uit de escalopes en dien op met de risotto en de mascarponesaus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 733 kcal
Vet 33 g
Koolhydraat 62.4 g
Eiwit 42.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grimbergen Goud Abdijbier Wijn Monferrato D.O.C. - Dolcetto Castello del Poggio Piemonte - Italië

Bekijk het recept digitaal