- Bewaar

- Bewaar
Kalfsgebraad met rozemarijnkrieltjes, lentegroenten en beukenzwamsaus
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Vino Nobile di Montepulciano D.O.C.G. Loggia delle Sassaie Toscana - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water en snij in 2 of 4.
-
Snij de paddenstoelen in stukken.
-
Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
-
Snij de peultjes in 2.
-
Schil de wortelen (laat nog een stukje van het groene loof eraan). Snij de wortelen in de lengte in 2 en dan in stukken van 3 à 4 cm.
-
Verwijder het harde uiteinde van de asperges en snij in 2.
-
Bereiding:
-
Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 2 eetl. olijfolie.
-
Kruid met zeezout, peper, de takjes rozemarijn en 1 takje tijm. Zet 30 à 40 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen 1 eetl. boter en 1 eetl. olijfolie in een grillpan. Bak het kalfsgebraad goudbruin aan alle kanten. Schik het vlees in een ovenschaal.
-
Blus de pan met 1 dl kalfsfond en schraap de braadresten los met een houten lepel. Voeg het blaadje laurier en 1 takje tijm toe en laat enkele minuten inkoken.
-
Giet het braadvocht over het vlees en zet 20 à 25 min. in de oven. Haal uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.
-
Verhit intussen 1 eetl. boter en 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot. Stoof de wortelen, de asperges en de peultjes kort.
-
Giet er 2 dl water bij en verkruimel er het bouillonblokje over.
-
Kruid met peper, zout en 1 takje tijm. Dek af en laat 10 à 12 min. stoven.
-
Voeg de honing toe en laat nog 5 min. onafgedekt garen. Roer regelmatig.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de sjalot en het knoflook 1 min.
-
Voeg de paddenstoelen toe, bestrooi met de bloem en laat enkele minuten bakken.
-
Blus met de rest van de kalfsfond en de room. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij het gebraad in sneetjes en lepel er wat beukenzwamsaus over.
-
Geef er de rozemarijnkrieltjes en de lentegroenten bij.
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Vino Nobile di Montepulciano D.O.C.G. Loggia delle Sassaie Toscana - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water en snij in 2 of 4.
-
Snij de paddenstoelen in stukken.
-
Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
-
Snij de peultjes in 2.
-
Schil de wortelen (laat nog een stukje van het groene loof eraan). Snij de wortelen in de lengte in 2 en dan in stukken van 3 à 4 cm.
-
Verwijder het harde uiteinde van de asperges en snij in 2.
-
Bereiding:
-
Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 2 eetl. olijfolie.
-
Kruid met zeezout, peper, de takjes rozemarijn en 1 takje tijm. Zet 30 à 40 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen 1 eetl. boter en 1 eetl. olijfolie in een grillpan. Bak het kalfsgebraad goudbruin aan alle kanten. Schik het vlees in een ovenschaal.
-
Blus de pan met 1 dl kalfsfond en schraap de braadresten los met een houten lepel. Voeg het blaadje laurier en 1 takje tijm toe en laat enkele minuten inkoken.
-
Giet het braadvocht over het vlees en zet 20 à 25 min. in de oven. Haal uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.
-
Verhit intussen 1 eetl. boter en 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot. Stoof de wortelen, de asperges en de peultjes kort.
-
Giet er 2 dl water bij en verkruimel er het bouillonblokje over.
-
Kruid met peper, zout en 1 takje tijm. Dek af en laat 10 à 12 min. stoven.
-
Voeg de honing toe en laat nog 5 min. onafgedekt garen. Roer regelmatig.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de sjalot en het knoflook 1 min.
-
Voeg de paddenstoelen toe, bestrooi met de bloem en laat enkele minuten bakken.
-
Blus met de rest van de kalfsfond en de room. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij het gebraad in sneetjes en lepel er wat beukenzwamsaus over.
-
Geef er de rozemarijnkrieltjes en de lentegroenten bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Vino Nobile di Montepulciano D.O.C.G. Loggia delle Sassaie Toscana - Italië