- Bewaar

- Bewaar
Kalfskotelet en groentepannetje met courgette en peultjes
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Rosso Conero D.O.C. San Giorgio Umani Ronchi Marche - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Wrijf de krielaardappelen goed schoon onder koud water. Kook 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en snij middendoor.
-
Kook intussen de peultjes 2 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Snij de courgettes in de lengte in 4. Schraap er de zaadjes uit met een koffielepel en snij in stukjes van 1/2 cm.
-
Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
-
Hak de peterselie en het bieslook grof.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de koteletten 2 min. goudbruin aan elke kant. Zet het vuur lager en kruid het vlees met de Italiaanse kruidenmix, peper en zout. Laat nog 5 à 8 min. verder garen. Kalfsvlees mag licht rosé gegeten worden.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook 2 min. glazig.
-
Voeg de courgettes en de krieltjes toe en roerbak 10 min. op een zacht vuur.
-
Roer er de peultjes, de sesamzaadjes en de peterselie en het bieslook onder en laat nog 1 min. opwarmen. Kruid met peper en zout.
-
Haal het vlees uit de braadpan, blus de pan met 1 dl water en schraap de braadresten los met een houten lepel.
-
Afwerking:
-
Lepel wat saus over de koteletten en serveer met het groentepannetje.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Rosso Conero D.O.C. San Giorgio Umani Ronchi Marche - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Wrijf de krielaardappelen goed schoon onder koud water. Kook 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en snij middendoor.
-
Kook intussen de peultjes 2 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Snij de courgettes in de lengte in 4. Schraap er de zaadjes uit met een koffielepel en snij in stukjes van 1/2 cm.
-
Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
-
Hak de peterselie en het bieslook grof.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de koteletten 2 min. goudbruin aan elke kant. Zet het vuur lager en kruid het vlees met de Italiaanse kruidenmix, peper en zout. Laat nog 5 à 8 min. verder garen. Kalfsvlees mag licht rosé gegeten worden.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook 2 min. glazig.
-
Voeg de courgettes en de krieltjes toe en roerbak 10 min. op een zacht vuur.
-
Roer er de peultjes, de sesamzaadjes en de peterselie en het bieslook onder en laat nog 1 min. opwarmen. Kruid met peper en zout.
-
Haal het vlees uit de braadpan, blus de pan met 1 dl water en schraap de braadresten los met een houten lepel.
-
Afwerking:
-
Lepel wat saus over de koteletten en serveer met het groentepannetje.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Rosso Conero D.O.C. San Giorgio Umani Ronchi Marche - Italië