Kalfskotelet en groentepannetje met courgette en peultjes
Kalfskotelet en groentepannetje met courgette en peultjes

Kalfskotelet en groentepannetje met courgette en peultjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 563 kcal
Vet 25.8 g
Verzadigd vet 7.4 g
Koolhydraat 40.9 g
Suiker 1.2 g
Vezel 5.2 g
Eiwit 39.3 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Wrijf de krielaardappelen goed schoon onder koud water. Kook 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en snij middendoor.

  4. Kook intussen de peultjes 2 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  5. Snij de courgettes in de lengte in 4. Schraap er de zaadjes uit met een koffielepel en snij in stukjes van 1/2 cm.

  6. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  7. Hak de peterselie en het bieslook grof.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de koteletten 2 min. goudbruin aan elke kant. Zet het vuur lager en kruid het vlees met de Italiaanse kruidenmix, peper en zout. Laat nog 5 à 8 min. verder garen. Kalfsvlees mag licht rosé gegeten worden.

  10. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook 2 min. glazig.

  11. Voeg de courgettes en de krieltjes toe en roerbak 10 min. op een zacht vuur.

  12. Roer er de peultjes, de sesamzaadjes en de peterselie en het bieslook onder en laat nog 1 min. opwarmen. Kruid met peper en zout.

  13. Haal het vlees uit de braadpan, blus de pan met 1 dl water en schraap de braadresten los met een houten lepel.

  14. Afwerking:
  15. Lepel wat saus over de koteletten en serveer met het groentepannetje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Wrijf de krielaardappelen goed schoon onder koud water. Kook 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en snij middendoor.

  4. Kook intussen de peultjes 2 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  5. Snij de courgettes in de lengte in 4. Schraap er de zaadjes uit met een koffielepel en snij in stukjes van 1/2 cm.

  6. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  7. Hak de peterselie en het bieslook grof.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de koteletten 2 min. goudbruin aan elke kant. Zet het vuur lager en kruid het vlees met de Italiaanse kruidenmix, peper en zout. Laat nog 5 à 8 min. verder garen. Kalfsvlees mag licht rosé gegeten worden.

  10. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook 2 min. glazig.

  11. Voeg de courgettes en de krieltjes toe en roerbak 10 min. op een zacht vuur.

  12. Roer er de peultjes, de sesamzaadjes en de peterselie en het bieslook onder en laat nog 1 min. opwarmen. Kruid met peper en zout.

  13. Haal het vlees uit de braadpan, blus de pan met 1 dl water en schraap de braadresten los met een houten lepel.

  14. Afwerking:
  15. Lepel wat saus over de koteletten en serveer met het groentepannetje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 563 kcal
Vet 25.8 g
Verzadigd vet 7.4 g
Koolhydraat 40.9 g
Suiker 1.2 g
Vezel 5.2 g
Eiwit 39.3 g
Zout 0.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Rosso Conero D.O.C. San Giorgio Umani Ronchi Marche - Italië

Bekijk het recept digitaal