Kalfskotelet met gebakken bloemkool en picklessaus
Kalfskotelet met gebakken bloemkool en picklessaus

Kalfskotelet met gebakken bloemkool en picklessaus

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 550 kcal
Vet 27.3 g
Koolhydraat 38.4 g
Eiwit 37.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook 5 à 6 min. In lichtgezouten water. Giet af.

  3. Hak de peterselie en het bieslook fijn.

  4. Schil de aardappelen

  5. Bereiding:
  6. Kook de aardappelen 20 min. Gaar in lichtgezouten water.

  7. Verhit ondertussen de rijstolie in een pan en bak de bloemkoolroosjes tot ze mooi bruin zijn. Kruid met peper en zout.

  8. Kruid de kalfskoteletten aan beide kanten met peper en zout. Verhit de olijfolie in een andere pan en bak het vlees 15 min. goudbruin aan beide kanten (afhankelijk van de dikte). Haal het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.

  9. Blus de pan met de kalfsfond en schraap de braadresten los met een houten lepel. Voeg de room en de pickles toe en laat even doorkoken.

  10. Giet de aardappelen af en meng er de fijngehakte kruiden onder.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de koteletten met de gebakken bloemkool en de gekruide aardappelen. Lepel wat picklessaus over het vlees.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook 5 à 6 min. In lichtgezouten water. Giet af.

  3. Hak de peterselie en het bieslook fijn.

  4. Schil de aardappelen

  5. Bereiding:
  6. Kook de aardappelen 20 min. Gaar in lichtgezouten water.

  7. Verhit ondertussen de rijstolie in een pan en bak de bloemkoolroosjes tot ze mooi bruin zijn. Kruid met peper en zout.

  8. Kruid de kalfskoteletten aan beide kanten met peper en zout. Verhit de olijfolie in een andere pan en bak het vlees 15 min. goudbruin aan beide kanten (afhankelijk van de dikte). Haal het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.

  9. Blus de pan met de kalfsfond en schraap de braadresten los met een houten lepel. Voeg de room en de pickles toe en laat even doorkoken.

  10. Giet de aardappelen af en meng er de fijngehakte kruiden onder.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de koteletten met de gebakken bloemkool en de gekruide aardappelen. Lepel wat picklessaus over het vlees.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 550 kcal
Vet 27.3 g
Koolhydraat 38.4 g
Eiwit 37.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Maremma Toscana D.O.C. 'Palazzo Vecchio'

Bekijk het recept digitaal