Kalfskotelet met gremolata en Provençaalse groenten
Kalfskotelet met gremolata en Provençaalse groenten

Kalfskotelet met gremolata en Provençaalse groenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 732 kcal
Vet 42.6 g
Verzadigd vet 8.1 g
Koolhydraat 41.5 g
Suiker 12.1 g
Vezel 6.9 g
Eiwit 42.2 g
Zout 2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers de helft van de citroen.

  3. Snipper de peterselie en de oregano fijn. Hou enkele takjes oregano apart voor de afwerking.

  4. Pers het knoflook.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot (het liefst met dikke bodem) en stoof de helft van het knoflook samen met de diepgevroren Provençaalse groenten 5 min. Roer regelmatig. Voeg de tomatenstukjes, de helft van de fijngesnipperde oregano en de Provençaalse kruiden toe. Kruid af met peper en zout en laat ± 10 min. garen op een zacht vuur.

  7. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kalfskoteletten 2 à 3 min. aan beide kanten. Kruid met peper en zout.

  8. Maak de gremolata: meng de citroenzeste en het citroensap met 2 eetl. olijfolie, de rest van het knoflook, de pijnboompitten, de peterselie en de rest van de fijngesnipperde oregano. Kruid met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Schik het vlees op de borden en lepel er de gremolata op. Serveer met de Provençaalse groenten en de rucola. Werk af met de takjes oregano.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers de helft van de citroen.

  3. Snipper de peterselie en de oregano fijn. Hou enkele takjes oregano apart voor de afwerking.

  4. Pers het knoflook.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot (het liefst met dikke bodem) en stoof de helft van het knoflook samen met de diepgevroren Provençaalse groenten 5 min. Roer regelmatig. Voeg de tomatenstukjes, de helft van de fijngesnipperde oregano en de Provençaalse kruiden toe. Kruid af met peper en zout en laat ± 10 min. garen op een zacht vuur.

  7. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kalfskoteletten 2 à 3 min. aan beide kanten. Kruid met peper en zout.

  8. Maak de gremolata: meng de citroenzeste en het citroensap met 2 eetl. olijfolie, de rest van het knoflook, de pijnboompitten, de peterselie en de rest van de fijngesnipperde oregano. Kruid met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Schik het vlees op de borden en lepel er de gremolata op. Serveer met de Provençaalse groenten en de rucola. Werk af met de takjes oregano.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 732 kcal
Vet 42.6 g
Verzadigd vet 8.1 g
Koolhydraat 41.5 g
Suiker 12.1 g
Vezel 6.9 g
Eiwit 42.2 g
Zout 2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Artisans Partisans `Lunà' A.O.P. Fitou

Bekijk het recept digitaal