- Bewaar

- Bewaar
Kalfskotelet met scampisaus
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn Piemonte D.O.C. Barbera Villa Ilaria Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Bereiding in de keuken (30 min.)
-
Wrijf de ongeschilde aardappelen schoon onder koud water. Kook 25 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snipper de ui fijn en pers de halve citroen.
-
Snij de tomaten in 2 en bestrooi het snijvlak met Provençaalse kruiden, peper en zout.
-
Snij de champignons in schijfjes.
-
Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst even onderdompelt in koud water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Dep droog.
-
Smelt de boter in een steelpan en stoof de fijngesnipperde ui op een zacht vuur. Voeg de schijfjes champignon toe. Giet er het citroensap bij en laat even verder stoven. Voeg de scampi's toe en kruid met peper, zout en het basilicum. Voeg de room toe en laat op een hoog vuur inkoken tot een dikke roomsaus.
-
Bereiding:
-
Bereiding op de barbecue (10 min.)
-
Strijk de kalfskoteletten in met de olijfolie. Gril 2 à 3 min. aan elke kant in het midden van een matig warme barbecue en kruid met peper, zout, het paprikapoeder en de Provençaalse kruiden.
-
Leg de aardappelen in het midden en de halve tomaten 5 à 10 min op een hoekje van de barbecue.
-
Hou de scampisaus intussen warm op een hoekje van de barbecue.
-
Afwerking:
-
Serveer de kalfskoteletten met een aardappel in de schil en een gegrilde tomaat. Lepel er wat scampisaus over.
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn Piemonte D.O.C. Barbera Villa Ilaria Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Bereiding in de keuken (30 min.)
-
Wrijf de ongeschilde aardappelen schoon onder koud water. Kook 25 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snipper de ui fijn en pers de halve citroen.
-
Snij de tomaten in 2 en bestrooi het snijvlak met Provençaalse kruiden, peper en zout.
-
Snij de champignons in schijfjes.
-
Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst even onderdompelt in koud water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Dep droog.
-
Smelt de boter in een steelpan en stoof de fijngesnipperde ui op een zacht vuur. Voeg de schijfjes champignon toe. Giet er het citroensap bij en laat even verder stoven. Voeg de scampi's toe en kruid met peper, zout en het basilicum. Voeg de room toe en laat op een hoog vuur inkoken tot een dikke roomsaus.
-
Bereiding:
-
Bereiding op de barbecue (10 min.)
-
Strijk de kalfskoteletten in met de olijfolie. Gril 2 à 3 min. aan elke kant in het midden van een matig warme barbecue en kruid met peper, zout, het paprikapoeder en de Provençaalse kruiden.
-
Leg de aardappelen in het midden en de halve tomaten 5 à 10 min op een hoekje van de barbecue.
-
Hou de scampisaus intussen warm op een hoekje van de barbecue.
-
Afwerking:
-
Serveer de kalfskoteletten met een aardappel in de schil en een gegrilde tomaat. Lepel er wat scampisaus over.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn Piemonte D.O.C. Barbera Villa Ilaria Italië