- Bewaar

- Bewaar
Kalfskotelet 'surprise'
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Bereiding:
-
Snij de kalfskoteletten open. Om gemakkelijk te snijden, kunt u ze eventueel vooraf lichtjes laten opstijven in de diepvriezer.
-
Fruit de fijngesnipperde ui in 1 eetl. boter. Voeg de fijngesneden wortel toe, en een minuutje later ook de selder. Laat even doorstoven.
-
Voeg een eetl. fijngesneden champignons toe, kruid met peper en zout en laat nogmaals enkele minuten stoven.
-
Schep de groentemengeling uit de pan en stoof de rest van de fijngesneden champignons in 1 eetl. boter met wat citroensap, peper en zout.
-
Verdeel de groentemengeling over de 4 opengesneden kalfskoteletten en prik ze dicht met een cocktailprikker.
-
Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Verhit 2 eetl. boter en bak de koteletten 2 min. aan elke kant op een hevig vuur en daarna nog 3 min. op een zachter vuur.
-
Haal het vlees uit de pan en hou het warm.
-
Maak de braadresten los met de sherry en de bouillon. Voeg de apart gestoofde champignons toe (eerst laten uitlekken) en de room. Laat inkoken op een hevig vuur.
-
Afwerking:
-
Dien op met kroketten of aardappelpuree.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Bereiding:
-
Snij de kalfskoteletten open. Om gemakkelijk te snijden, kunt u ze eventueel vooraf lichtjes laten opstijven in de diepvriezer.
-
Fruit de fijngesnipperde ui in 1 eetl. boter. Voeg de fijngesneden wortel toe, en een minuutje later ook de selder. Laat even doorstoven.
-
Voeg een eetl. fijngesneden champignons toe, kruid met peper en zout en laat nogmaals enkele minuten stoven.
-
Schep de groentemengeling uit de pan en stoof de rest van de fijngesneden champignons in 1 eetl. boter met wat citroensap, peper en zout.
-
Verdeel de groentemengeling over de 4 opengesneden kalfskoteletten en prik ze dicht met een cocktailprikker.
-
Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Verhit 2 eetl. boter en bak de koteletten 2 min. aan elke kant op een hevig vuur en daarna nog 3 min. op een zachter vuur.
-
Haal het vlees uit de pan en hou het warm.
-
Maak de braadresten los met de sherry en de bouillon. Voeg de apart gestoofde champignons toe (eerst laten uitlekken) en de room. Laat inkoken op een hevig vuur.
-
Afwerking:
-
Dien op met kroketten of aardappelpuree.