Kalfskotelet 'surprise'
Kalfskotelet 'surprise'

Kalfskotelet 'surprise'

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 506 kcal
Vet 38 g
Koolhydraat 3.2 g
Eiwit 32.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Snij de kalfskoteletten open. Om gemakkelijk te snijden, kunt u ze eventueel vooraf lichtjes laten opstijven in de diepvriezer.

  4. Fruit de fijngesnipperde ui in 1 eetl. boter. Voeg de fijngesneden wortel toe, en een minuutje later ook de selder. Laat even doorstoven.

  5. Voeg een eetl. fijngesneden champignons toe, kruid met peper en zout en laat nogmaals enkele minuten stoven.

  6. Schep de groentemengeling uit de pan en stoof de rest van de fijngesneden champignons in 1 eetl. boter met wat citroensap, peper en zout.

  7. Verdeel de groentemengeling over de 4 opengesneden kalfskoteletten en prik ze dicht met een cocktailprikker.

  8. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Verhit 2 eetl. boter en bak de koteletten 2 min. aan elke kant op een hevig vuur en daarna nog 3 min. op een zachter vuur.

  9. Haal het vlees uit de pan en hou het warm.

  10. Maak de braadresten los met de sherry en de bouillon. Voeg de apart gestoofde champignons toe (eerst laten uitlekken) en de room. Laat inkoken op een hevig vuur.

  11. Afwerking:
  12. Dien op met kroketten of aardappelpuree.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Snij de kalfskoteletten open. Om gemakkelijk te snijden, kunt u ze eventueel vooraf lichtjes laten opstijven in de diepvriezer.

  4. Fruit de fijngesnipperde ui in 1 eetl. boter. Voeg de fijngesneden wortel toe, en een minuutje later ook de selder. Laat even doorstoven.

  5. Voeg een eetl. fijngesneden champignons toe, kruid met peper en zout en laat nogmaals enkele minuten stoven.

  6. Schep de groentemengeling uit de pan en stoof de rest van de fijngesneden champignons in 1 eetl. boter met wat citroensap, peper en zout.

  7. Verdeel de groentemengeling over de 4 opengesneden kalfskoteletten en prik ze dicht met een cocktailprikker.

  8. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Verhit 2 eetl. boter en bak de koteletten 2 min. aan elke kant op een hevig vuur en daarna nog 3 min. op een zachter vuur.

  9. Haal het vlees uit de pan en hou het warm.

  10. Maak de braadresten los met de sherry en de bouillon. Voeg de apart gestoofde champignons toe (eerst laten uitlekken) en de room. Laat inkoken op een hevig vuur.

  11. Afwerking:
  12. Dien op met kroketten of aardappelpuree.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 506 kcal
Vet 38 g
Koolhydraat 3.2 g
Eiwit 32.6 g

Bekijk het recept digitaal