Kalfslever met champignons
Kalfslever met champignons

Kalfslever met champignons

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 472 kcal
Vet 31.8 g
Koolhydraat 12.2 g
Eiwit 34.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de kalfslever in stukjes van ± 3 cm.

  3. Snij de champignons in vier.

  4. Bereiding:
  5. Verhit 2 eetl. boter in een braadpan en bak de stukjes kalfslever gedurende 3 à 5 min. (niet te lang, zo blijft het vlees lekker mals). Kruid met peper en zout en haal uit de pan.

  6. Laat 1 eetl. boter smelten in de pan en doe er de champignons in. Bak gedurende 5 min. en roer regelmatig om. Kruid met peper en zout.

  7. Smelt 3 eetl. boter in een kookpan en roer er de bloem door. Laat even bakken en leng al roerend aan met de kalfsfond tot een gladde saus. Werk af met de room en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  8. Schep er de stukjes vlees en de champignons door en laat even doorwarmen.

  9. Afwerking:
  10. Versier met fijngesnipperde peterselie en dien op met rijst of pasta.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de kalfslever in stukjes van ± 3 cm.

  3. Snij de champignons in vier.

  4. Bereiding:
  5. Verhit 2 eetl. boter in een braadpan en bak de stukjes kalfslever gedurende 3 à 5 min. (niet te lang, zo blijft het vlees lekker mals). Kruid met peper en zout en haal uit de pan.

  6. Laat 1 eetl. boter smelten in de pan en doe er de champignons in. Bak gedurende 5 min. en roer regelmatig om. Kruid met peper en zout.

  7. Smelt 3 eetl. boter in een kookpan en roer er de bloem door. Laat even bakken en leng al roerend aan met de kalfsfond tot een gladde saus. Werk af met de room en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  8. Schep er de stukjes vlees en de champignons door en laat even doorwarmen.

  9. Afwerking:
  10. Versier met fijngesnipperde peterselie en dien op met rijst of pasta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 472 kcal
Vet 31.8 g
Koolhydraat 12.2 g
Eiwit 34.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Domaine de Tout-Vent A.C. Côtes du Rhône Aangename rhônewijn met helderrode kleur en neus van rijp rood fruit, bloemen en zuiderse kruiden. Soepele en krachtige smaak, licht peperig. Wijn Primitivo Salento I.G.T. Piana del Sole Italië Deze wijn uit Zuid-Italië geurt intens naar rijp zwart fruit en kruiden. Zijn smaak is vol en krachtig, met een typische minerale toets.

Bekijk het recept digitaal