Kalfsragout met dragon en sjalot
Kalfsragout met dragon en sjalot

Kalfsragout met dragon en sjalot

1 u. 45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 368 kcal
Vet 12.6 g
Koolhydraat 12 g
Eiwit 45.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.

  3. Snij de champignons in 4.

  4. Pel de sjalotten.

  5. Snipper de dragonblaadjes fijn (u hebt 1 eetl. nodig).

  6. Bereiding:
  7. De dag voordien (1 u. 15 min.)
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het vlees aan alle kanten bruin.

  9. Voeg de hele sjalotten toe en giet het bier en het sinaasappelsap er langs de rand van de kookpot bij.

  10. Kruid met de tijm en het laurierblaadje en laat 1 u. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  11. Voeg de champignons toe en laat 10 min. verder sudderen.

  12. Giet er de room bij en voeg de fijngesnipperde dragonblaadjes toe. Bind lichtjes met instantsausbinder.

  13. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper en zout. Zet koel weg.

  14. Op het moment zelf (15 min.)
  15. Verwarm de stoofpot ± 15 min. op een zacht vuur.

  16. Afwerking:
  17. Serveer met gekookte rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.

  3. Snij de champignons in 4.

  4. Pel de sjalotten.

  5. Snipper de dragonblaadjes fijn (u hebt 1 eetl. nodig).

  6. Bereiding:
  7. De dag voordien (1 u. 15 min.)
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het vlees aan alle kanten bruin.

  9. Voeg de hele sjalotten toe en giet het bier en het sinaasappelsap er langs de rand van de kookpot bij.

  10. Kruid met de tijm en het laurierblaadje en laat 1 u. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  11. Voeg de champignons toe en laat 10 min. verder sudderen.

  12. Giet er de room bij en voeg de fijngesnipperde dragonblaadjes toe. Bind lichtjes met instantsausbinder.

  13. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper en zout. Zet koel weg.

  14. Op het moment zelf (15 min.)
  15. Verwarm de stoofpot ± 15 min. op een zacht vuur.

  16. Afwerking:
  17. Serveer met gekookte rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 368 kcal
Vet 12.6 g
Koolhydraat 12 g
Eiwit 45.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Vedett Extra White

Bekijk het recept digitaal