- Bewaar

- Bewaar
Kalfsragout met dragon en sjalot
Onze drankensuggesties
Bier Vedett Extra White
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Snij de champignons in 4.
-
Pel de sjalotten.
-
Snipper de dragonblaadjes fijn (u hebt 1 eetl. nodig).
-
Bereiding:
-
De dag voordien (1 u. 15 min.)
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het vlees aan alle kanten bruin.
-
Voeg de hele sjalotten toe en giet het bier en het sinaasappelsap er langs de rand van de kookpot bij.
-
Kruid met de tijm en het laurierblaadje en laat 1 u. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg de champignons toe en laat 10 min. verder sudderen.
-
Giet er de room bij en voeg de fijngesnipperde dragonblaadjes toe. Bind lichtjes met instantsausbinder.
-
Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper en zout. Zet koel weg.
-
Op het moment zelf (15 min.)
-
Verwarm de stoofpot ± 15 min. op een zacht vuur.
-
Afwerking:
-
Serveer met gekookte rijst.
Onze drankensuggesties
Bier Vedett Extra White
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Snij de champignons in 4.
-
Pel de sjalotten.
-
Snipper de dragonblaadjes fijn (u hebt 1 eetl. nodig).
-
Bereiding:
-
De dag voordien (1 u. 15 min.)
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het vlees aan alle kanten bruin.
-
Voeg de hele sjalotten toe en giet het bier en het sinaasappelsap er langs de rand van de kookpot bij.
-
Kruid met de tijm en het laurierblaadje en laat 1 u. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg de champignons toe en laat 10 min. verder sudderen.
-
Giet er de room bij en voeg de fijngesnipperde dragonblaadjes toe. Bind lichtjes met instantsausbinder.
-
Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper en zout. Zet koel weg.
-
Op het moment zelf (15 min.)
-
Verwarm de stoofpot ± 15 min. op een zacht vuur.
-
Afwerking:
-
Serveer met gekookte rijst.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Vedett Extra White