- Bewaar

- Bewaar
Kalfsrolletjes en aardappelgratin met tomaten
Onze drankensuggesties
Bier Affligem Tripel Blond abdijbier Wijn Montepulciano d'Abruzzo D.O.C. Abruzzo - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper de helft van de blaadjes basilicum en peterselie fijn. Hou de rest apart voor de afwerking.
-
Snij de tomaten in 2.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Snij de rode uien in schijfjes. Snipper het knoflook fijn.
-
Snij de aubergine in blokjes en meng met 3 eetl. olijfolie.
-
Rasp de pecorino.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Doe de aubergine met de olijfolie in een ovenschaal en meng met de rode uien, het knoflook, peper en zout. Bedek met de aardappelen en besprenkel met 1 eetl. olijfolie.
-
Zet de ovenschaal 35 min. in de voorverwarmde oven. Voeg na 15 min. de tomaten toe, met de snijkant naar boven. Kruid met peper en zout.
-
Besmeer intussen de kalfsescalopes met de tapenade. Bedek telkens met 1 mespuntje fijngesnipperd basilicum en geraspte pecorino. Rol de kalfsescalopes strak op en zet vast met een prikkertje.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de kalfsrolletjes goudbruin aan elke kant. Zet het vuur lager en bak 6 à 8 min. verder.
-
Haal de ovenschaal met de aardappelen uit de oven en meng er de fijngesnipperde verse kruiden onder.
-
Afwerking:
-
Werk af met de rest van de kruiden.
Onze drankensuggesties
Bier Affligem Tripel Blond abdijbier Wijn Montepulciano d'Abruzzo D.O.C. Abruzzo - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper de helft van de blaadjes basilicum en peterselie fijn. Hou de rest apart voor de afwerking.
-
Snij de tomaten in 2.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Snij de rode uien in schijfjes. Snipper het knoflook fijn.
-
Snij de aubergine in blokjes en meng met 3 eetl. olijfolie.
-
Rasp de pecorino.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Doe de aubergine met de olijfolie in een ovenschaal en meng met de rode uien, het knoflook, peper en zout. Bedek met de aardappelen en besprenkel met 1 eetl. olijfolie.
-
Zet de ovenschaal 35 min. in de voorverwarmde oven. Voeg na 15 min. de tomaten toe, met de snijkant naar boven. Kruid met peper en zout.
-
Besmeer intussen de kalfsescalopes met de tapenade. Bedek telkens met 1 mespuntje fijngesnipperd basilicum en geraspte pecorino. Rol de kalfsescalopes strak op en zet vast met een prikkertje.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de kalfsrolletjes goudbruin aan elke kant. Zet het vuur lager en bak 6 à 8 min. verder.
-
Haal de ovenschaal met de aardappelen uit de oven en meng er de fijngesnipperde verse kruiden onder.
-
Afwerking:
-
Werk af met de rest van de kruiden.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Affligem Tripel Blond abdijbier Wijn Montepulciano d'Abruzzo D.O.C. Abruzzo - Italië