Kalfsrolletjes en aardappelgratin met tomaten
Kalfsrolletjes en aardappelgratin met tomaten

Kalfsrolletjes en aardappelgratin met tomaten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 569 kcal
Vet 23.5 g
Verzadigd vet 5.2 g
Koolhydraat 44.4 g
Suiker 12.2 g
Vezel 7.2 g
Eiwit 41.7 g
Zout 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de helft van de blaadjes basilicum en peterselie fijn. Hou de rest apart voor de afwerking.

  4. Snij de tomaten in 2.

  5. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  6. Snij de rode uien in schijfjes. Snipper het knoflook fijn.

  7. Snij de aubergine in blokjes en meng met 3 eetl. olijfolie.

  8. Rasp de pecorino.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Doe de aubergine met de olijfolie in een ovenschaal en meng met de rode uien, het knoflook, peper en zout. Bedek met de aardappelen en besprenkel met 1 eetl. olijfolie.

  12. Zet de ovenschaal 35 min. in de voorverwarmde oven. Voeg na 15 min. de tomaten toe, met de snijkant naar boven. Kruid met peper en zout.

  13. Besmeer intussen de kalfsescalopes met de tapenade. Bedek telkens met 1 mespuntje fijngesnipperd basilicum en geraspte pecorino. Rol de kalfsescalopes strak op en zet vast met een prikkertje.

  14. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de kalfsrolletjes goudbruin aan elke kant. Zet het vuur lager en bak 6 à 8 min. verder.

  15. Haal de ovenschaal met de aardappelen uit de oven en meng er de fijngesnipperde verse kruiden onder.

  16. Afwerking:
  17. Werk af met de rest van de kruiden.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de helft van de blaadjes basilicum en peterselie fijn. Hou de rest apart voor de afwerking.

  4. Snij de tomaten in 2.

  5. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  6. Snij de rode uien in schijfjes. Snipper het knoflook fijn.

  7. Snij de aubergine in blokjes en meng met 3 eetl. olijfolie.

  8. Rasp de pecorino.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Doe de aubergine met de olijfolie in een ovenschaal en meng met de rode uien, het knoflook, peper en zout. Bedek met de aardappelen en besprenkel met 1 eetl. olijfolie.

  12. Zet de ovenschaal 35 min. in de voorverwarmde oven. Voeg na 15 min. de tomaten toe, met de snijkant naar boven. Kruid met peper en zout.

  13. Besmeer intussen de kalfsescalopes met de tapenade. Bedek telkens met 1 mespuntje fijngesnipperd basilicum en geraspte pecorino. Rol de kalfsescalopes strak op en zet vast met een prikkertje.

  14. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de kalfsrolletjes goudbruin aan elke kant. Zet het vuur lager en bak 6 à 8 min. verder.

  15. Haal de ovenschaal met de aardappelen uit de oven en meng er de fijngesnipperde verse kruiden onder.

  16. Afwerking:
  17. Werk af met de rest van de kruiden.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 569 kcal
Vet 23.5 g
Verzadigd vet 5.2 g
Koolhydraat 44.4 g
Suiker 12.2 g
Vezel 7.2 g
Eiwit 41.7 g
Zout 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Affligem Tripel Blond abdijbier Wijn Montepulciano d'Abruzzo D.O.C. Abruzzo - Italië

Bekijk het recept digitaal