- Bewaar

- Bewaar
Kalfsrolletjes met broccoli in gorgonzolasaus
Onze drankensuggesties
Bier Vedett IPA Blond bier Wijn Toscana I.G.T. `Campo al Moro' Sangiovese Campo al Moro Maremma - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Bedek elke kalfsescalope met een sneetje ham en kruid met peper en Provençaalse kruiden. Rol op en prik vast met een cocktailprikker.
-
Verdeel de broccoli's in roosjes.
-
Snij de gorgonzola in stukjes.
-
Wrijf de aardappelen goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 4.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de kalfsrolletjes 5 min. op een matig vuur.
-
Voeg de witte wijn en de kalfsfond toe, dek af en laat 20 min. sudderen. Bind eventueel met wat instantsausbinder.
-
Kook of stoom intussen de broccoliroosjes 5 à 10 min. in water. Giet af.
-
Breng de melk en de room aan de kook in een steelpannetje. Voeg de gorgonzola toe en meng tot de kaas goed gesmolten is. Kruid met peper en nootmuskaat. Laat de saus nog enkele minuten indikken en giet daarna over de broccoli.
-
Afwerking:
-
Serveer de kalfsrolletjes met een beetje bakvocht. Geef er de broccoli met gorgonzola en de gekookte aardappelen bij.
Onze drankensuggesties
Bier Vedett IPA Blond bier Wijn Toscana I.G.T. `Campo al Moro' Sangiovese Campo al Moro Maremma - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Bedek elke kalfsescalope met een sneetje ham en kruid met peper en Provençaalse kruiden. Rol op en prik vast met een cocktailprikker.
-
Verdeel de broccoli's in roosjes.
-
Snij de gorgonzola in stukjes.
-
Wrijf de aardappelen goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 4.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de kalfsrolletjes 5 min. op een matig vuur.
-
Voeg de witte wijn en de kalfsfond toe, dek af en laat 20 min. sudderen. Bind eventueel met wat instantsausbinder.
-
Kook of stoom intussen de broccoliroosjes 5 à 10 min. in water. Giet af.
-
Breng de melk en de room aan de kook in een steelpannetje. Voeg de gorgonzola toe en meng tot de kaas goed gesmolten is. Kruid met peper en nootmuskaat. Laat de saus nog enkele minuten indikken en giet daarna over de broccoli.
-
Afwerking:
-
Serveer de kalfsrolletjes met een beetje bakvocht. Geef er de broccoli met gorgonzola en de gekookte aardappelen bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Vedett IPA Blond bier Wijn Toscana I.G.T. `Campo al Moro' Sangiovese Campo al Moro Maremma - Italië