Kalfsrolletjes met broccoli in gorgonzolasaus
Kalfsrolletjes met broccoli in gorgonzolasaus

Kalfsrolletjes met broccoli in gorgonzolasaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 636 kcal
Vet 26.2 g
Verzadigd vet 13.2 g
Koolhydraat 36.4 g
Suiker 7.2 g
Vezel 7.7 g
Eiwit 55.9 g
Zout 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Bedek elke kalfsescalope met een sneetje ham en kruid met peper en Provençaalse kruiden. Rol op en prik vast met een cocktailprikker.

  4. Verdeel de broccoli's in roosjes.

  5. Snij de gorgonzola in stukjes.

  6. Wrijf de aardappelen goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 4.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de kalfsrolletjes 5 min. op een matig vuur.

  10. Voeg de witte wijn en de kalfsfond toe, dek af en laat 20 min. sudderen. Bind eventueel met wat instantsausbinder.

  11. Kook of stoom intussen de broccoliroosjes 5 à 10 min. in water. Giet af.

  12. Breng de melk en de room aan de kook in een steelpannetje. Voeg de gorgonzola toe en meng tot de kaas goed gesmolten is. Kruid met peper en nootmuskaat. Laat de saus nog enkele minuten indikken en giet daarna over de broccoli.

  13. Afwerking:
  14. Serveer de kalfsrolletjes met een beetje bakvocht. Geef er de broccoli met gorgonzola en de gekookte aardappelen bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Bedek elke kalfsescalope met een sneetje ham en kruid met peper en Provençaalse kruiden. Rol op en prik vast met een cocktailprikker.

  4. Verdeel de broccoli's in roosjes.

  5. Snij de gorgonzola in stukjes.

  6. Wrijf de aardappelen goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 4.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de kalfsrolletjes 5 min. op een matig vuur.

  10. Voeg de witte wijn en de kalfsfond toe, dek af en laat 20 min. sudderen. Bind eventueel met wat instantsausbinder.

  11. Kook of stoom intussen de broccoliroosjes 5 à 10 min. in water. Giet af.

  12. Breng de melk en de room aan de kook in een steelpannetje. Voeg de gorgonzola toe en meng tot de kaas goed gesmolten is. Kruid met peper en nootmuskaat. Laat de saus nog enkele minuten indikken en giet daarna over de broccoli.

  13. Afwerking:
  14. Serveer de kalfsrolletjes met een beetje bakvocht. Geef er de broccoli met gorgonzola en de gekookte aardappelen bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 636 kcal
Vet 26.2 g
Verzadigd vet 13.2 g
Koolhydraat 36.4 g
Suiker 7.2 g
Vezel 7.7 g
Eiwit 55.9 g
Zout 2.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Vedett IPA Blond bier Wijn Toscana I.G.T. `Campo al Moro' Sangiovese Campo al Moro Maremma - Italië

Bekijk het recept digitaal