Kalfsschenkel met geroosterde krieltjes en courgette
Kalfsschenkel met geroosterde krieltjes en courgette

Kalfsschenkel met geroosterde krieltjes en courgette

1 u. 30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 642 kcal
Vet 21.9 g
Verzadigd vet 4.1 g
Koolhydraat 52 g
Suiker 17.4 g
Vezel 5.5 g
Eiwit 48.6 g
Zout 3.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snij de uien grof.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water.

  7. Snij de courgettes in de lengte in 4 en verwijder de zaadjes met een koffielepel. Snij de courgettes in stukken van 2 cm.

  8. Wentel de kalfsschenkels door de bloem en kruid met zwarte peper en zout.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kalfsschenkels 3 à 5 min. goudbruin aan elke kant. Haal uit de pan en schik naast elkaar in een ruime ovenschaal.

  12. Schik de krieljtes, de stukken ui en 2/3 van het fijngesnipperde knoflook rond het vlees. Kruid met de tijm, de blaadjes laurier, zwarte peper en zout.

  13. Overgiet met de witte wijn en de bouillon en roer de mosterd los in het vocht. Zet 40 min. in de voorverwarmde oven. Voeg de courgettes toe en zet nog 20 min. in de oven.

  14. Snipper intussen de peterselie fijn en meng met de rest van het fijngesnipperde knoflook en 4 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de kalfsschenkels over de borden en lepel er wat krieltjes en courgettes rond. Besprenkel het vlees met de knoflookolie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snij de uien grof.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water.

  7. Snij de courgettes in de lengte in 4 en verwijder de zaadjes met een koffielepel. Snij de courgettes in stukken van 2 cm.

  8. Wentel de kalfsschenkels door de bloem en kruid met zwarte peper en zout.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kalfsschenkels 3 à 5 min. goudbruin aan elke kant. Haal uit de pan en schik naast elkaar in een ruime ovenschaal.

  12. Schik de krieljtes, de stukken ui en 2/3 van het fijngesnipperde knoflook rond het vlees. Kruid met de tijm, de blaadjes laurier, zwarte peper en zout.

  13. Overgiet met de witte wijn en de bouillon en roer de mosterd los in het vocht. Zet 40 min. in de voorverwarmde oven. Voeg de courgettes toe en zet nog 20 min. in de oven.

  14. Snipper intussen de peterselie fijn en meng met de rest van het fijngesnipperde knoflook en 4 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de kalfsschenkels over de borden en lepel er wat krieltjes en courgettes rond. Besprenkel het vlees met de knoflookolie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 642 kcal
Vet 21.9 g
Verzadigd vet 4.1 g
Koolhydraat 52 g
Suiker 17.4 g
Vezel 5.5 g
Eiwit 48.6 g
Zout 3.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chimay Tripel Blonde trappist met frisse, fruitige aroma's. In de volle smaak zit mout, een zoete toets en een bittertje. Wijn Piemonte D.O.C. Barbera - Piemonte - Italië Ronde, levendige wijn met een fruitig boeket van kers, framboos en braam.

Bekijk het recept digitaal