- Bewaar

- Bewaar
Kalfssneden met mandarijntjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Laat 2 eetl. boter heet worden in een braadpan. Bak de kalfssneden op een hevig vuur goudbruin (1 min. aan elke zijde).
-
Kruid met peper en zout en haal uit de pan (laat dikke sneden op een zachter vuur nog 2 à 3 min. verder bakken). Hou het vlees warm terwijl u de saus afwerkt.
-
Maak op een hevig vuur het braadvocht los met 1 dl witte wijn en 0,5 dl madera.
-
Voeg 1/4 koffiel. tijm toe en het sap van het blik mandarijntjes. Laat 2 min. hevig koken en voeg dan 1 dl room toe.
-
Laat nog even koken. Bind met instantsausbinder zodat u een lichtgebonden saus bekomt. Breng op smaak met citroensap, peper en zout (en voor de liefhebbers een snuifje paprika).
-
Doe er de mandarijntjes bij en laat deze op een zacht vuur warm worden.
-
Afwerking:
-
Geef er pasta of hertoginnenaardappeltjes bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Laat 2 eetl. boter heet worden in een braadpan. Bak de kalfssneden op een hevig vuur goudbruin (1 min. aan elke zijde).
-
Kruid met peper en zout en haal uit de pan (laat dikke sneden op een zachter vuur nog 2 à 3 min. verder bakken). Hou het vlees warm terwijl u de saus afwerkt.
-
Maak op een hevig vuur het braadvocht los met 1 dl witte wijn en 0,5 dl madera.
-
Voeg 1/4 koffiel. tijm toe en het sap van het blik mandarijntjes. Laat 2 min. hevig koken en voeg dan 1 dl room toe.
-
Laat nog even koken. Bind met instantsausbinder zodat u een lichtgebonden saus bekomt. Breng op smaak met citroensap, peper en zout (en voor de liefhebbers een snuifje paprika).
-
Doe er de mandarijntjes bij en laat deze op een zacht vuur warm worden.
-
Afwerking:
-
Geef er pasta of hertoginnenaardappeltjes bij.