Kalfssneden met mandarijntjes
Kalfssneden met mandarijntjes

Kalfssneden met mandarijntjes

10 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 405 kcal
Vet 16.8 g
Koolhydraat 19.8 g
Eiwit 35.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat 2 eetl. boter heet worden in een braadpan. Bak de kalfssneden op een hevig vuur goudbruin (1 min. aan elke zijde).

  3. Kruid met peper en zout en haal uit de pan (laat dikke sneden op een zachter vuur nog 2 à 3 min. verder bakken). Hou het vlees warm terwijl u de saus afwerkt.

  4. Maak op een hevig vuur het braadvocht los met 1 dl witte wijn en 0,5 dl madera.

  5. Voeg 1/4 koffiel. tijm toe en het sap van het blik mandarijntjes. Laat 2 min. hevig koken en voeg dan 1 dl room toe.

  6. Laat nog even koken. Bind met instantsausbinder zodat u een lichtgebonden saus bekomt. Breng op smaak met citroensap, peper en zout (en voor de liefhebbers een snuifje paprika).

  7. Doe er de mandarijntjes bij en laat deze op een zacht vuur warm worden.

  8. Afwerking:
  9. Geef er pasta of hertoginnenaardappeltjes bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat 2 eetl. boter heet worden in een braadpan. Bak de kalfssneden op een hevig vuur goudbruin (1 min. aan elke zijde).

  3. Kruid met peper en zout en haal uit de pan (laat dikke sneden op een zachter vuur nog 2 à 3 min. verder bakken). Hou het vlees warm terwijl u de saus afwerkt.

  4. Maak op een hevig vuur het braadvocht los met 1 dl witte wijn en 0,5 dl madera.

  5. Voeg 1/4 koffiel. tijm toe en het sap van het blik mandarijntjes. Laat 2 min. hevig koken en voeg dan 1 dl room toe.

  6. Laat nog even koken. Bind met instantsausbinder zodat u een lichtgebonden saus bekomt. Breng op smaak met citroensap, peper en zout (en voor de liefhebbers een snuifje paprika).

  7. Doe er de mandarijntjes bij en laat deze op een zacht vuur warm worden.

  8. Afwerking:
  9. Geef er pasta of hertoginnenaardappeltjes bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 405 kcal
Vet 16.8 g
Koolhydraat 19.8 g
Eiwit 35.2 g

Bekijk het recept digitaal