Kalinti
Kalinti

Kalinti

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 627 kcal
Vet 44.5 g
Verzadigd vet 7.3 g
Koolhydraat 34.5 g
Suiker 3.7 g
Vezel 16 g
Eiwit 22.1 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Mix de droge kikkererwten tot 250 g meel met een krachtige blender. Zorg dat het deksel van de blender goed vastzit.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  6. Meng de eieren een voor een met het kikkererwtenmeel. Voeg langzaam 6 dl lauw water toe en mix goed tot een vrij vloeibaar beslag.

  7. Voeg 1,2 dl zonnebloemolie en het zout toe en mix tot een beslag zonder klonters. Kruid naar smaak met cayennepeper, komijn- en paprikapoeder voor een pittig gerecht. Laat de kruiden weg voor een kindvriendelijke versie.

  8. Vet een ronde ovenschaal in met 1 eetl. zonnebloemolie en giet er het beslag in.

  9. Bak ± 45 min. in de voorverwarmde oven. Zet 10 min. voor het einde eventueel de ovengrill aan voor een mooi bruin korstje.

  10. Afwerking:
  11. Snij de kalinti in punten en serveer warm.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Mix de droge kikkererwten tot 250 g meel met een krachtige blender. Zorg dat het deksel van de blender goed vastzit.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  6. Meng de eieren een voor een met het kikkererwtenmeel. Voeg langzaam 6 dl lauw water toe en mix goed tot een vrij vloeibaar beslag.

  7. Voeg 1,2 dl zonnebloemolie en het zout toe en mix tot een beslag zonder klonters. Kruid naar smaak met cayennepeper, komijn- en paprikapoeder voor een pittig gerecht. Laat de kruiden weg voor een kindvriendelijke versie.

  8. Vet een ronde ovenschaal in met 1 eetl. zonnebloemolie en giet er het beslag in.

  9. Bak ± 45 min. in de voorverwarmde oven. Zet 10 min. voor het einde eventueel de ovengrill aan voor een mooi bruin korstje.

  10. Afwerking:
  11. Snij de kalinti in punten en serveer warm.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 627 kcal
Vet 44.5 g
Verzadigd vet 7.3 g
Koolhydraat 34.5 g
Suiker 3.7 g
Vezel 16 g
Eiwit 22.1 g
Zout 0.3 g

Bekijk het recept digitaal