- Bewaar

- Bewaar
Kalinti
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Mix de droge kikkererwten tot 250 g meel met een krachtige blender. Zorg dat het deksel van de blender goed vastzit.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Meng de eieren een voor een met het kikkererwtenmeel. Voeg langzaam 6 dl lauw water toe en mix goed tot een vrij vloeibaar beslag.
-
Voeg 1,2 dl zonnebloemolie en het zout toe en mix tot een beslag zonder klonters. Kruid naar smaak met cayennepeper, komijn- en paprikapoeder voor een pittig gerecht. Laat de kruiden weg voor een kindvriendelijke versie.
-
Vet een ronde ovenschaal in met 1 eetl. zonnebloemolie en giet er het beslag in.
-
Bak ± 45 min. in de voorverwarmde oven. Zet 10 min. voor het einde eventueel de ovengrill aan voor een mooi bruin korstje.
-
Afwerking:
-
Snij de kalinti in punten en serveer warm.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Mix de droge kikkererwten tot 250 g meel met een krachtige blender. Zorg dat het deksel van de blender goed vastzit.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Meng de eieren een voor een met het kikkererwtenmeel. Voeg langzaam 6 dl lauw water toe en mix goed tot een vrij vloeibaar beslag.
-
Voeg 1,2 dl zonnebloemolie en het zout toe en mix tot een beslag zonder klonters. Kruid naar smaak met cayennepeper, komijn- en paprikapoeder voor een pittig gerecht. Laat de kruiden weg voor een kindvriendelijke versie.
-
Vet een ronde ovenschaal in met 1 eetl. zonnebloemolie en giet er het beslag in.
-
Bak ± 45 min. in de voorverwarmde oven. Zet 10 min. voor het einde eventueel de ovengrill aan voor een mooi bruin korstje.
-
Afwerking:
-
Snij de kalinti in punten en serveer warm.