Kalkoen in een rijke tomatensaus met tripel
Kalkoen in een rijke tomatensaus met tripel

Kalkoen in een rijke tomatensaus met tripel

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 334 kcal
Vet 7.6 g
Koolhydraat 18 g
Eiwit 40.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de kalkoen in gelijke blokjes.

  3. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Snij in blokjes.

  4. Snij de wortelen in blokjes en de gedroogde tomaten in fijne reepjes.

  5. Snij de halve bloemkool in kleine roosjes.

  6. Pers de teentjes knoflook.

  7. Snipper de basilicumblaadjes fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de blokjes kalkoen ± 2 min. aan alle kanten goudbruin.

  10. Voeg het knoflook, de tomaten- en wortelblokjes, de reepjes gedroogde tomaat en de tomatenpuree toe. Giet het bier langs de rand in de kookpot. Kruid met het paprikapoeder, de rozemarijn en het laurierblaadje en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  11. Doe er de bloemkoolroosjes en sojasaus bij. Breng op smaak met de dragon en cayennepeper en laat nog 10 min. sudderen. Roer af en toe.

  12. Bind indien nodig met instanstsausbinder en kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Bestrooi de stoofpot met het fijngesnipperde basilicum en verdeel over de borden.

  15. Geef er rijst of tagliatelle bij.

Tip

Voor een feestelijke stoofpot Voeg aan uw stoofpot 1 dl room toe in stap 4. Zo krijgt hij een feestelijke en romige toets.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de kalkoen in gelijke blokjes.

  3. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Snij in blokjes.

  4. Snij de wortelen in blokjes en de gedroogde tomaten in fijne reepjes.

  5. Snij de halve bloemkool in kleine roosjes.

  6. Pers de teentjes knoflook.

  7. Snipper de basilicumblaadjes fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de blokjes kalkoen ± 2 min. aan alle kanten goudbruin.

  10. Voeg het knoflook, de tomaten- en wortelblokjes, de reepjes gedroogde tomaat en de tomatenpuree toe. Giet het bier langs de rand in de kookpot. Kruid met het paprikapoeder, de rozemarijn en het laurierblaadje en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  11. Doe er de bloemkoolroosjes en sojasaus bij. Breng op smaak met de dragon en cayennepeper en laat nog 10 min. sudderen. Roer af en toe.

  12. Bind indien nodig met instanstsausbinder en kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Bestrooi de stoofpot met het fijngesnipperde basilicum en verdeel over de borden.

  15. Geef er rijst of tagliatelle bij.

Tip

Voor een feestelijke stoofpot Voeg aan uw stoofpot 1 dl room toe in stap 4. Zo krijgt hij een feestelijke en romige toets.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 334 kcal
Vet 7.6 g
Koolhydraat 18 g
Eiwit 40.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Tripel

Bekijk het recept digitaal