Kalkoen in mosterd-honingsaus met rozemarijnkrieltjes en appelmousseline
Kalkoen in mosterd-honingsaus met rozemarijnkrieltjes en appelmousseline

Kalkoen in mosterd-honingsaus met rozemarijnkrieltjes en appelmousseline

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 567 kcal
Vet 18.1 g
Verzadigd vet 3.7 g
Koolhydraat 59 g
Suiker 36.2 g
Vezel 7.9 g
Eiwit 38 g
Zout 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Meng 1 eetl. olijfolie met de kippenkruiden. Snij de kalkoensneden in lange repen en meng er de kruidenolie onder.

  2. Trek de blaadjes van 6 takjes tijm. Hou 4 takjes apart voor de afwerking.

  3. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de kalkoenreepjes goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en voeg de honing, de mosterd en de blaadjes tijm toe. Meng goed door elkaar, dek af en laat ± 5 min. verder garen.

  4. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de krieltjes ± 5 min. Kruid met zeezout en de rozemarijn.

  5. Verwarm de appelmousseline in een steelpannetje op een zacht vuur. Roer regelmatig.

  6. Verwarm het witloof (instructies: zie verpakking).

  7. Verdeel de kalkoen over de borden en schep er de krieltjes en het witloof bij. Serveer met een potje appelmousseline. Werk de kalkoen af met een takje tijm.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Meng 1 eetl. olijfolie met de kippenkruiden. Snij de kalkoensneden in lange repen en meng er de kruidenolie onder.

  2. Trek de blaadjes van 6 takjes tijm. Hou 4 takjes apart voor de afwerking.

  3. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de kalkoenreepjes goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en voeg de honing, de mosterd en de blaadjes tijm toe. Meng goed door elkaar, dek af en laat ± 5 min. verder garen.

  4. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de krieltjes ± 5 min. Kruid met zeezout en de rozemarijn.

  5. Verwarm de appelmousseline in een steelpannetje op een zacht vuur. Roer regelmatig.

  6. Verwarm het witloof (instructies: zie verpakking).

  7. Verdeel de kalkoen over de borden en schep er de krieltjes en het witloof bij. Serveer met een potje appelmousseline. Werk de kalkoen af met een takje tijm.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 567 kcal
Vet 18.1 g
Verzadigd vet 3.7 g
Koolhydraat 59 g
Suiker 36.2 g
Vezel 7.9 g
Eiwit 38 g
Zout 1.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Gouden Carolus Tripel Sterk blond bier Wijn Domaine de la Grande Vigne A.O.P. Bergerac

Bekijk het recept digitaal