- Bewaar

- Bewaar
Kalkoen in mosterd-honingsaus met rozemarijnkrieltjes en appelmousseline
Onze drankensuggesties
Bier Gouden Carolus Tripel Sterk blond bier Wijn Domaine de la Grande Vigne A.O.P. Bergerac
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Meng 1 eetl. olijfolie met de kippenkruiden. Snij de kalkoensneden in lange repen en meng er de kruidenolie onder.
-
Trek de blaadjes van 6 takjes tijm. Hou 4 takjes apart voor de afwerking.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de kalkoenreepjes goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en voeg de honing, de mosterd en de blaadjes tijm toe. Meng goed door elkaar, dek af en laat ± 5 min. verder garen.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de krieltjes ± 5 min. Kruid met zeezout en de rozemarijn.
-
Verwarm de appelmousseline in een steelpannetje op een zacht vuur. Roer regelmatig.
-
Verwarm het witloof (instructies: zie verpakking).
-
Verdeel de kalkoen over de borden en schep er de krieltjes en het witloof bij. Serveer met een potje appelmousseline. Werk de kalkoen af met een takje tijm.
Onze drankensuggesties
Bier Gouden Carolus Tripel Sterk blond bier Wijn Domaine de la Grande Vigne A.O.P. Bergerac
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Meng 1 eetl. olijfolie met de kippenkruiden. Snij de kalkoensneden in lange repen en meng er de kruidenolie onder.
-
Trek de blaadjes van 6 takjes tijm. Hou 4 takjes apart voor de afwerking.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de kalkoenreepjes goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en voeg de honing, de mosterd en de blaadjes tijm toe. Meng goed door elkaar, dek af en laat ± 5 min. verder garen.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de krieltjes ± 5 min. Kruid met zeezout en de rozemarijn.
-
Verwarm de appelmousseline in een steelpannetje op een zacht vuur. Roer regelmatig.
-
Verwarm het witloof (instructies: zie verpakking).
-
Verdeel de kalkoen over de borden en schep er de krieltjes en het witloof bij. Serveer met een potje appelmousseline. Werk de kalkoen af met een takje tijm.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Gouden Carolus Tripel Sterk blond bier Wijn Domaine de la Grande Vigne A.O.P. Bergerac