Kalkoen met broccoli, pilavrijst en yoghurtsausje
Kalkoen met broccoli, pilavrijst en yoghurtsausje

Kalkoen met broccoli, pilavrijst en yoghurtsausje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 556 kcal
Vet 13.1 g
Koolhydraat 58.8 g
Eiwit 51.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verdeel de broccoli's in roosjes.

  4. Plet de komijnzaadjes en de korianderbolletjes tussen 2 lepels.

  5. Snipper de rode ui fijn.

  6. Rasp de citroenschil.

  7. Hak de korianderblaadjes grof.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui 5 min. al roerend, samen met de rozijnen en het kaneelstokje.

  10. Voeg de rijst, 5 dl water en een snuifje zout toe. Breng aan de kook, dek af en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  11. Meng ondertussen de kurkuma en de geplette komijnzaadjes en korianderbolletjes onder de yoghurt. Kruid met de cayennepeper, zwarte peper en zout.

  12. Kook de broccoliroosjes 5 à 6 min. in een kookpot met lichtgezouten water. Giet af en hou warm.

  13. Verhit de rest van de olijfolie in een (grill)pan en bak de kalkoenensneden gaar en mooi bruin.

  14. Neem de kookpot met de rijst van het vuur, dek af met een keukenhanddoek en laat enkele min. staan.

  15. Haal het kaneelstokje uit de kookpot en maak de rijst los met een vork. Meng er de grofgehakte korianderblaadjes en de citroenzeste onder.

  16. Afwerking:
  17. Schep een lepeltje yoghurtsaus over de broccoliroosjes en geef er de kalkoen en de pilavrijst bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verdeel de broccoli's in roosjes.

  4. Plet de komijnzaadjes en de korianderbolletjes tussen 2 lepels.

  5. Snipper de rode ui fijn.

  6. Rasp de citroenschil.

  7. Hak de korianderblaadjes grof.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui 5 min. al roerend, samen met de rozijnen en het kaneelstokje.

  10. Voeg de rijst, 5 dl water en een snuifje zout toe. Breng aan de kook, dek af en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  11. Meng ondertussen de kurkuma en de geplette komijnzaadjes en korianderbolletjes onder de yoghurt. Kruid met de cayennepeper, zwarte peper en zout.

  12. Kook de broccoliroosjes 5 à 6 min. in een kookpot met lichtgezouten water. Giet af en hou warm.

  13. Verhit de rest van de olijfolie in een (grill)pan en bak de kalkoenensneden gaar en mooi bruin.

  14. Neem de kookpot met de rijst van het vuur, dek af met een keukenhanddoek en laat enkele min. staan.

  15. Haal het kaneelstokje uit de kookpot en maak de rijst los met een vork. Meng er de grofgehakte korianderblaadjes en de citroenzeste onder.

  16. Afwerking:
  17. Schep een lepeltje yoghurtsaus over de broccoliroosjes en geef er de kalkoen en de pilavrijst bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 556 kcal
Vet 13.1 g
Koolhydraat 58.8 g
Eiwit 51.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Affligem Blond Abdijbier Wijn Roodeberg Western Cape - KWV Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal