- Bewaar

- Bewaar
Kalkoen met broccoli, pilavrijst en yoghurtsausje
Onze drankensuggesties
Bier Affligem Blond Abdijbier Wijn Roodeberg Western Cape - KWV Zuid-Afrika
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Verdeel de broccoli's in roosjes.
-
Plet de komijnzaadjes en de korianderbolletjes tussen 2 lepels.
-
Snipper de rode ui fijn.
-
Rasp de citroenschil.
-
Hak de korianderblaadjes grof.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui 5 min. al roerend, samen met de rozijnen en het kaneelstokje.
-
Voeg de rijst, 5 dl water en een snuifje zout toe. Breng aan de kook, dek af en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Meng ondertussen de kurkuma en de geplette komijnzaadjes en korianderbolletjes onder de yoghurt. Kruid met de cayennepeper, zwarte peper en zout.
-
Kook de broccoliroosjes 5 à 6 min. in een kookpot met lichtgezouten water. Giet af en hou warm.
-
Verhit de rest van de olijfolie in een (grill)pan en bak de kalkoenensneden gaar en mooi bruin.
-
Neem de kookpot met de rijst van het vuur, dek af met een keukenhanddoek en laat enkele min. staan.
-
Haal het kaneelstokje uit de kookpot en maak de rijst los met een vork. Meng er de grofgehakte korianderblaadjes en de citroenzeste onder.
-
Afwerking:
-
Schep een lepeltje yoghurtsaus over de broccoliroosjes en geef er de kalkoen en de pilavrijst bij.
Onze drankensuggesties
Bier Affligem Blond Abdijbier Wijn Roodeberg Western Cape - KWV Zuid-Afrika
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Verdeel de broccoli's in roosjes.
-
Plet de komijnzaadjes en de korianderbolletjes tussen 2 lepels.
-
Snipper de rode ui fijn.
-
Rasp de citroenschil.
-
Hak de korianderblaadjes grof.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui 5 min. al roerend, samen met de rozijnen en het kaneelstokje.
-
Voeg de rijst, 5 dl water en een snuifje zout toe. Breng aan de kook, dek af en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Meng ondertussen de kurkuma en de geplette komijnzaadjes en korianderbolletjes onder de yoghurt. Kruid met de cayennepeper, zwarte peper en zout.
-
Kook de broccoliroosjes 5 à 6 min. in een kookpot met lichtgezouten water. Giet af en hou warm.
-
Verhit de rest van de olijfolie in een (grill)pan en bak de kalkoenensneden gaar en mooi bruin.
-
Neem de kookpot met de rijst van het vuur, dek af met een keukenhanddoek en laat enkele min. staan.
-
Haal het kaneelstokje uit de kookpot en maak de rijst los met een vork. Meng er de grofgehakte korianderblaadjes en de citroenzeste onder.
-
Afwerking:
-
Schep een lepeltje yoghurtsaus over de broccoliroosjes en geef er de kalkoen en de pilavrijst bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Affligem Blond Abdijbier Wijn Roodeberg Western Cape - KWV Zuid-Afrika