Kalkoenbrazade met currysaus en fruitige rijstsalade
Kalkoenbrazade met currysaus en fruitige rijstsalade

Kalkoenbrazade met currysaus en fruitige rijstsalade

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2628 kj
Energie 628 kcal
Vet 17.6 g
Verzadigd vet 2.5 g
Koolhydraat 71.4 g
Suiker 18.9 g
Vezel 3.6 g
Eiwit 44.1 g
Zout 3.2 g
natrium 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (20 min.)
  2. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  3. Snij intussen het vruchtvlees van de mango in kleine blokjes. Snij de lente-uitjes in dunne ringen.

  4. Meng de mango, de ananas en de lente-uitjes onder de rijst. Pers de perssinaasappel en meng het sap samen met de mirin onder de rijst.

  5. Verwarm de currysaus (instructies: zie verpakking).

  6. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  7. Bak de brazades 6 min. aan elke kant goudbruin op de barbecue.

  8. Verdeel de rijstsalade over diepe borden, schik er telkens twee brazades op en werk af met de currysaus en de notenmix.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (20 min.)
  2. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  3. Snij intussen het vruchtvlees van de mango in kleine blokjes. Snij de lente-uitjes in dunne ringen.

  4. Meng de mango, de ananas en de lente-uitjes onder de rijst. Pers de perssinaasappel en meng het sap samen met de mirin onder de rijst.

  5. Verwarm de currysaus (instructies: zie verpakking).

  6. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  7. Bak de brazades 6 min. aan elke kant goudbruin op de barbecue.

  8. Verdeel de rijstsalade over diepe borden, schik er telkens twee brazades op en werk af met de currysaus en de notenmix.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2628 kj
Energie 628 kcal
Vet 17.6 g
Verzadigd vet 2.5 g
Koolhydraat 71.4 g
Suiker 18.9 g
Vezel 3.6 g
Eiwit 44.1 g
Zout 3.2 g
natrium 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Alma Cersius Gardian ‘Grande Réserve’ Cabernet-Merlot I.G.P. Coteaux de Béziers Bier Grimbergen Tripel Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal