Kalkoenbrochette met tricolore quinoasalade
Kalkoenbrochette met tricolore quinoasalade

Kalkoenbrochette met tricolore quinoasalade

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 519 kcal
Energie 2171 kj
Vet 11.6 g
Verzadigd vet 1.7 g
Koolhydraat 54.1 g
Suiker 17 g
Vezel 9.9 g
Eiwit 44.1 g
Zout 2.5 g
natrium 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Giet de maïs af en spoel onder koud water. Hak de spinazie grof. Snij de paprika in 2, verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten en snij in dunne reepjes.

  3. Kook de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.

  4. Verhit intussen 1/3 van de olijfolie in een pan en bak de paprikareepjes 4 à 5 min. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan.

  5. Verhit opnieuw 1/3 olijfolie in de pan en bak de kalkoenbrochettes 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  6. Meng de quinoa met de spinazie, de paprika, de maïs en de granaatappelpitjes.

  7. Maak een dressing met de rest van de olijfolie, de wittewijnazijn en de honing. Kruid met peper en zout.

  8. Serveer de brochettes met de quinoasalade en werk af met de dressing.

Tip

Gepofte quinoa, een lekker idee! Wist u dat u popcorn kan maken met quinoa? Het is hetzelfde principe als met maiskorrels. 1 Verhit 2 eetl. arachideolie in een kookpot. 2 Voeg 2 eetl. quinoa toe aan de hete olie en dek af. De korrels zullen onmiddellijk poffen. 3 Laat ze even uitlekken op keukenpapier als ze allemaal gepoft zijn. 4 Voeg ze toe aan uw ontbijtgranen of granola. Ze zijn ook geschikt om soepen te versieren of salades een knapperige toets te geven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Giet de maïs af en spoel onder koud water. Hak de spinazie grof. Snij de paprika in 2, verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten en snij in dunne reepjes.

  3. Kook de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.

  4. Verhit intussen 1/3 van de olijfolie in een pan en bak de paprikareepjes 4 à 5 min. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan.

  5. Verhit opnieuw 1/3 olijfolie in de pan en bak de kalkoenbrochettes 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  6. Meng de quinoa met de spinazie, de paprika, de maïs en de granaatappelpitjes.

  7. Maak een dressing met de rest van de olijfolie, de wittewijnazijn en de honing. Kruid met peper en zout.

  8. Serveer de brochettes met de quinoasalade en werk af met de dressing.

Tip

Gepofte quinoa, een lekker idee! Wist u dat u popcorn kan maken met quinoa? Het is hetzelfde principe als met maiskorrels. 1 Verhit 2 eetl. arachideolie in een kookpot. 2 Voeg 2 eetl. quinoa toe aan de hete olie en dek af. De korrels zullen onmiddellijk poffen. 3 Laat ze even uitlekken op keukenpapier als ze allemaal gepoft zijn. 4 Voeg ze toe aan uw ontbijtgranen of granola. Ze zijn ook geschikt om soepen te versieren of salades een knapperige toets te geven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 519 kcal
Energie 2171 kj
Vet 11.6 g
Verzadigd vet 1.7 g
Koolhydraat 54.1 g
Suiker 17 g
Vezel 9.9 g
Eiwit 44.1 g
Zout 2.5 g
natrium 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Jean Gamay Noir Vin de France

Bekijk het recept digitaal