Kalkoenbrochettes met gepofte aardappelen, feta en paprika
Kalkoenbrochettes met gepofte aardappelen, feta en paprika

Kalkoenbrochettes met gepofte aardappelen, feta en paprika

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 433 kcal
Vet 19.4 g
Verzadigd vet 6.1 g
Koolhydraat 32 g
Suiker 6.5 g
Vezel 4 g
Eiwit 30.3 g
Zout 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water.

  4. Trek de blaadjes van de takjes rozemarijn.

  5. Snij de halve rode ui in ringen.

  6. Bereiding:
  7. (45 min.)

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Kook de aardappelen 30 min. gaar in lichtgezoutenwater.

  10. Snij intussen de kalkoensneden in 3 lange repen en steek in accordeonvorm op 4 brochettestokjes.

  11. Snij de aubergine in schijven. Snij de puntpaprika's in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Schik naast elkaar in een ovenschaal en breng op smaak met 3 eetl. olijfolie, 1/2 koffiel. Provençaalse kruiden,peper en zout.

  12. Giet de aardappelen af en duw ze plat tot ze openbarsten. Schik in een ovenschaal en bestrooi met de rozemarijn, peper en zout. Zet de aardappelen samen met de groenten 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kalkoenbrochettes 10 à 15 min. aan alle kanten goudbruin. Kruid met de rest van de Provençaalse kruiden, peper en zout.

  14. Haal de aardappelen uit de oven en bestrooi met de uiringen en de kappertjes toe. Verkruimel er de feta over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water.

  4. Trek de blaadjes van de takjes rozemarijn.

  5. Snij de halve rode ui in ringen.

  6. Bereiding:
  7. (45 min.)

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Kook de aardappelen 30 min. gaar in lichtgezoutenwater.

  10. Snij intussen de kalkoensneden in 3 lange repen en steek in accordeonvorm op 4 brochettestokjes.

  11. Snij de aubergine in schijven. Snij de puntpaprika's in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Schik naast elkaar in een ovenschaal en breng op smaak met 3 eetl. olijfolie, 1/2 koffiel. Provençaalse kruiden,peper en zout.

  12. Giet de aardappelen af en duw ze plat tot ze openbarsten. Schik in een ovenschaal en bestrooi met de rozemarijn, peper en zout. Zet de aardappelen samen met de groenten 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kalkoenbrochettes 10 à 15 min. aan alle kanten goudbruin. Kruid met de rest van de Provençaalse kruiden, peper en zout.

  14. Haal de aardappelen uit de oven en bestrooi met de uiringen en de kappertjes toe. Verkruimel er de feta over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 433 kcal
Vet 19.4 g
Verzadigd vet 6.1 g
Koolhydraat 32 g
Suiker 6.5 g
Vezel 4 g
Eiwit 30.3 g
Zout 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Cristal Xtra Pils Wijn By Barthès `Prestige' A.O.P. Bandol

Bekijk het recept digitaal