Kalkoenenblokjes in romig tomatensausje
Kalkoenenblokjes in romig tomatensausje

Kalkoenenblokjes in romig tomatensausje

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 379 kcal
Vet 12.1 g
Koolhydraat 29.2 g
Eiwit 36.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de kalkoenensneden in blokjes. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak 10 min. aan alle kanten goudbruin.

  3. Kook intussen de tarwegraantjes gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne reepjes.

  5. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Voeg de paprikareepjes toe en stoof 2 min. Doe er de tomatenstukjes bij en laat 10 min. sudderen. Meng er op het einde de room en de kalkoenenblokjes onder en kruid met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de kalkoenensneden in blokjes. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak 10 min. aan alle kanten goudbruin.

  3. Kook intussen de tarwegraantjes gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne reepjes.

  5. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Voeg de paprikareepjes toe en stoof 2 min. Doe er de tomatenstukjes bij en laat 10 min. sudderen. Meng er op het einde de room en de kalkoenenblokjes onder en kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 379 kcal
Vet 12.1 g
Koolhydraat 29.2 g
Eiwit 36.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn La Petite Muraille - A.O.P. Corbières - Le Champ des Murailles

Bekijk het recept digitaal