- Bewaar

- Bewaar
Kalkoenenbrochette met oosterse rijstsalade en gegrilde groenten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Breng 2 kookpotten met water aan de kook. Doe zout in 1 van de kookpotten.
-
Pers intussen de limoen. Snipper het bieslook fijn en snij de lente-uitjes in fijne ringen. Hou wat bieslook en lente-uitjes apart voor de afwerking. Meng de rest onder het limoensap, eetl. olijfolie, de wittewijnazijn, de honing en de sojasaus. Kruid met peper en zout.
-
Snij het vruchtvlees van de mango samen met de ongeschilde komkommer in kleine blokjes. Doe in een kom en overgiet met de marinade. Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Snij in stukken van 3 cm.
-
Kook de rijst 11 à 13 min. gaar in de kookpot met het zout. Kook de asperges 3 à 5 min. onafgedekt gaar in de andere kookpot.
-
Verwijder intussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika. Snij het vruchtvlees in reepjes. Giet de asperges af. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de paprika en de asperges 5 à 8 min. Haal uit de pan.
-
Giet de rijst af en spoel onder koud water, zodat de rijst niet kleeft. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de grillpan en bak de kalkoenenbrochettes 5 à 8 min. aan elke kant.
-
Rooster intussen de amandelschilfers 2 à 3 min. goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Meng de gegrilde groenten, de mango en de komkommer onder de rijst. Kruid eventueel bij met peper en zout.
-
Werk de rijst af met de rest van het bieslook, de rest van de lente-uitjes en de amandelschilders. Serveer met de kalkoenenbrochettes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Breng 2 kookpotten met water aan de kook. Doe zout in 1 van de kookpotten.
-
Pers intussen de limoen. Snipper het bieslook fijn en snij de lente-uitjes in fijne ringen. Hou wat bieslook en lente-uitjes apart voor de afwerking. Meng de rest onder het limoensap, eetl. olijfolie, de wittewijnazijn, de honing en de sojasaus. Kruid met peper en zout.
-
Snij het vruchtvlees van de mango samen met de ongeschilde komkommer in kleine blokjes. Doe in een kom en overgiet met de marinade. Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Snij in stukken van 3 cm.
-
Kook de rijst 11 à 13 min. gaar in de kookpot met het zout. Kook de asperges 3 à 5 min. onafgedekt gaar in de andere kookpot.
-
Verwijder intussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika. Snij het vruchtvlees in reepjes. Giet de asperges af. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de paprika en de asperges 5 à 8 min. Haal uit de pan.
-
Giet de rijst af en spoel onder koud water, zodat de rijst niet kleeft. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de grillpan en bak de kalkoenenbrochettes 5 à 8 min. aan elke kant.
-
Rooster intussen de amandelschilfers 2 à 3 min. goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Meng de gegrilde groenten, de mango en de komkommer onder de rijst. Kruid eventueel bij met peper en zout.
-
Werk de rijst af met de rest van het bieslook, de rest van de lente-uitjes en de amandelschilders. Serveer met de kalkoenenbrochettes.