Kalkoenengebraad met gebakken pastinaak
Kalkoenengebraad met gebakken pastinaak

Kalkoenengebraad met gebakken pastinaak

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 571 kcal
Vet 18.7 g
Koolhydraat 56.8 g
Eiwit 44.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de lente-uitjes fijn.

  3. Schil de aardappelen en snij in blokjes.

  4. Schil de pastinaak en snij in blokjes.

  5. Meng de panko met de mosterd. Kruid met peper en zout.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  9. Bestrijk het gebraad met de mengeling van mosterd en panko en leg het in een ovenschaal. Giet de gevogeltefond in de braadpan en schraap de braadresten los. Voeg de braadjus toe aan de ovenschaal.

  10. Zet de ovenschaal ± 45 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Kook ondertussen de aardappelen ± 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer samen met de melk. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  12. Kook de pastinaak 5 min. in lichtgezouten water met het blaadje laurier. Giet af.

  13. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en warm de lente-uitjes 1 min. op. Voeg de stukjes pastinaak toe en kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Snij het gebraad in sneetjes en dien op met de gebakken pastinaak en de aardappelpuree.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de lente-uitjes fijn.

  3. Schil de aardappelen en snij in blokjes.

  4. Schil de pastinaak en snij in blokjes.

  5. Meng de panko met de mosterd. Kruid met peper en zout.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  9. Bestrijk het gebraad met de mengeling van mosterd en panko en leg het in een ovenschaal. Giet de gevogeltefond in de braadpan en schraap de braadresten los. Voeg de braadjus toe aan de ovenschaal.

  10. Zet de ovenschaal ± 45 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Kook ondertussen de aardappelen ± 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer samen met de melk. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  12. Kook de pastinaak 5 min. in lichtgezouten water met het blaadje laurier. Giet af.

  13. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en warm de lente-uitjes 1 min. op. Voeg de stukjes pastinaak toe en kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Snij het gebraad in sneetjes en dien op met de gebakken pastinaak en de aardappelpuree.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 571 kcal
Vet 18.7 g
Koolhydraat 56.8 g
Eiwit 44.1 g

Bekijk het recept digitaal