- Bewaar

- Bewaar
Kalkoenengebraad met veenbessensausje
Onze drankensuggesties
Bier Liefmans Kriek Cuvée Brut Wijn Monferrato D.O.C. - Dolcetto Castello del Poggio - Piemonte - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de ui heel fijn.
-
Snij 2 sneden spek in stukjes.
-
Snij de wortelen in dunne staafjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 250 °C.
-
Leg het kalkoenengebraad in een ovenschaal, kruid met peper en zout en verdeel er 1 eetl. boter in klontjes over. Bak 15 min. in de voorverwarmde oven tot het gebraad mooi bruin kleurt.
-
Laat intussen 1 eetl. boter licht kleuren in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig. Voeg de stukjes spek toe.
-
Voeg de wortelstaafjes toe en kruid met de tijm en het laurierblaadje. Giet er al roerend de rode wijn en de kippenbouillon bij. Meng er ten slotte de bereide veenbessen onder.
-
Verlaag de oventemperatuur tot 190 °C. Leg de overige sneden spek op het kalkoenengebraad en giet er de veenbessen saus bij. Laat nog 45 min. verder braden in de oven.
-
Haal het gebraad uit de ovenschaal en verwijder het spek. Bind de saus met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Lekker met kroketten en gestoofd witloof of appeltjes met veenbessen.
Onze drankensuggesties
Bier Liefmans Kriek Cuvée Brut Wijn Monferrato D.O.C. - Dolcetto Castello del Poggio - Piemonte - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de ui heel fijn.
-
Snij 2 sneden spek in stukjes.
-
Snij de wortelen in dunne staafjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 250 °C.
-
Leg het kalkoenengebraad in een ovenschaal, kruid met peper en zout en verdeel er 1 eetl. boter in klontjes over. Bak 15 min. in de voorverwarmde oven tot het gebraad mooi bruin kleurt.
-
Laat intussen 1 eetl. boter licht kleuren in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig. Voeg de stukjes spek toe.
-
Voeg de wortelstaafjes toe en kruid met de tijm en het laurierblaadje. Giet er al roerend de rode wijn en de kippenbouillon bij. Meng er ten slotte de bereide veenbessen onder.
-
Verlaag de oventemperatuur tot 190 °C. Leg de overige sneden spek op het kalkoenengebraad en giet er de veenbessen saus bij. Laat nog 45 min. verder braden in de oven.
-
Haal het gebraad uit de ovenschaal en verwijder het spek. Bind de saus met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Lekker met kroketten en gestoofd witloof of appeltjes met veenbessen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Liefmans Kriek Cuvée Brut Wijn Monferrato D.O.C. - Dolcetto Castello del Poggio - Piemonte - Italië