Kalkoenengebraad met veenbessensausje
Kalkoenengebraad met veenbessensausje

Kalkoenengebraad met veenbessensausje

1 u. 20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 341 kcal
Vet 10.9 g
Koolhydraat 17.7 g
Eiwit 36.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Snipper de ui heel fijn.

  5. Snij 2 sneden spek in stukjes.

  6. Snij de wortelen in dunne staafjes.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 250 °C.

  9. Leg het kalkoenengebraad in een ovenschaal, kruid met peper en zout en verdeel er 1 eetl. boter in klontjes over. Bak 15 min. in de voorverwarmde oven tot het gebraad mooi bruin kleurt.

  10. Laat intussen 1 eetl. boter licht kleuren in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig. Voeg de stukjes spek toe.

  11. Voeg de wortelstaafjes toe en kruid met de tijm en het laurierblaadje. Giet er al roerend de rode wijn en de kippenbouillon bij. Meng er ten slotte de bereide veenbessen onder.

  12. Verlaag de oventemperatuur tot 190 °C. Leg de overige sneden spek op het kalkoenengebraad en giet er de veenbessen saus bij. Laat nog 45 min. verder braden in de oven.

  13. Haal het gebraad uit de ovenschaal en verwijder het spek. Bind de saus met instantsausbinder.

  14. Afwerking:
  15. Lekker met kroketten en gestoofd witloof of appeltjes met veenbessen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Snipper de ui heel fijn.

  5. Snij 2 sneden spek in stukjes.

  6. Snij de wortelen in dunne staafjes.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 250 °C.

  9. Leg het kalkoenengebraad in een ovenschaal, kruid met peper en zout en verdeel er 1 eetl. boter in klontjes over. Bak 15 min. in de voorverwarmde oven tot het gebraad mooi bruin kleurt.

  10. Laat intussen 1 eetl. boter licht kleuren in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig. Voeg de stukjes spek toe.

  11. Voeg de wortelstaafjes toe en kruid met de tijm en het laurierblaadje. Giet er al roerend de rode wijn en de kippenbouillon bij. Meng er ten slotte de bereide veenbessen onder.

  12. Verlaag de oventemperatuur tot 190 °C. Leg de overige sneden spek op het kalkoenengebraad en giet er de veenbessen saus bij. Laat nog 45 min. verder braden in de oven.

  13. Haal het gebraad uit de ovenschaal en verwijder het spek. Bind de saus met instantsausbinder.

  14. Afwerking:
  15. Lekker met kroketten en gestoofd witloof of appeltjes met veenbessen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 341 kcal
Vet 10.9 g
Koolhydraat 17.7 g
Eiwit 36.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Liefmans Kriek Cuvée Brut Wijn Monferrato D.O.C. - Dolcetto Castello del Poggio - Piemonte - Italië

Bekijk het recept digitaal